API staat voor Application Programming Interface. Het is een programmeerinterface waarmee u verbinding kunt maken met een applicatie om gegevens uit te wisselen.

De CodaBox API staat u toe om 'op de achtergrond' CODAS/SODA/facturen van CodaBox 'op te halen'.

Alle type softwares kunnen (indien gewenst) verbinding maken met de CodaBox API.

Dit laat de automatische import toe van CODAS/SODAS/INVOICES-bestanden in de software voor :

1. een hele groep klanten tegelijk
  2. één klant, per BTW-nummer
  3. één  klant, per BTW-nummer en voor het versturen van verkoopfacturen naar CodaBox, die deze doorgeeft aan de boekhouder.

Enkele voorbeelden van de 3 types software:

1. Boekhoudprogramma's (Bob, Winbooks) of document management programma's (Clearfacts)
  2. Intelligente administratie programma's voor nieuwe en zelfstandige ondernemers
  3. Facturatieprogramma's

Een bedrijf - dat bij CodaBox is geregistreerd - dat met software van het type 2 of 3 werkt, kan dus ook CODA's ontvangen.

Fabrikanten van softwares hebben elk hun eigen goede redenen om met de CodaBox API te associëren:

Type 1

Boekhoudprogramma's bieden de mogelijkheid tot directe integratie zonder dat er een FTP-levering nodig is.

Document management programma's bieden de mogelijkheid om documenten te verzamelen en beschikbaar te maken voor de boekhouder en de klant. (het zijn programma's die gedeeld worden tussen de klant en de boekhouder).

Type 2 CODA's worden gebruikt voor andere doeleinden (bijvoorbeeld systemen rond concerttickets).
Type 3 Met de facturatieprogramma's kunt u uw verkoopfacturen naar CodaBox sturen, maar ook naar de boekhouder.
Tegelijkertijd zal het facturatieprogramma de CODA-bestanden opvragen en aangeven welke facturen een betaalde status hebben. Veel facturatie programma's zijn al verbonden met CodaBox.

De volledige en up to date documentatie voor de CodaBox API is online beschikbaar.

Opmerking: Als u werkt met een software die nog niet compatibel is met CodaBox API en de fabrikant wil hierover contact met ons opnemen, geef hen dan onze contactgegevens door: E-mail: api@codabox.com of https://connect.codabox.com/