Als u uw CODA-bestanden fysiek op uw server wilt ontvangen, biedt CodaBox twee FTP-aflevermethoden voor CODA-bestanden.

FTP = File Transfer Protocol (protocol voor bestandstransfer). Dit protocol wordt gebruikt voor de overdracht van bestanden tussen een server en een client.

U kunt kiezen tussen deze twee methodes:

FTP bij jullie: We hebben informatie* van u nodig.

FTP bij CodaBox: We reserveren een speciale ruimte op onze server en we stellen u een tool ter beschikking voor de dagelijkse ophaling van de bestanden.

Opmerking: Ongeacht uw keuze, zijn er geen extra kosten.

De twee 'FTP'-methodes zorgen voor hetzelfde resultaat op uw server, de bestanden worden geleverd in een formaat en een boomstructuur die compatibel is met uw boekhoudprogramma

Kiest u voor een FTP bij jullie?

• We "pushen" de bestanden naar u toe via FTP
  • We hebben een Beveiligde FTP toegang nodig : FTP over SSH (SFTP) of FTP over SSL/TLS (FTPS)
  • In het geval van FTPS hebben we een Expliciet verbinding (FTPES) in Passive Mode nodig.
  • Het SSL-certificaat kan zelf signed zijn.
  • Als de verbindingstests met succes afgerond zijn, kunt u de toegang beperken**.

Om een FTP bij jullie op te zetten, moeten we de volgende informatie van u ontvangen:

Type informatie dat nodig is*
    Details
    Protocol
    SFTP of FTPES
    Host
    Bijvoorbeeld ftp.example.com
    Poort
    Meestal 22 voor SFTP of 21 voor FTPES
    Gebruikersnaam
    Login om verbinding te maken met uw server
    Passwoord
    Dit moet ons worden gecommuniceerd in een aparte e-mail naar Support@codabox.com of per telefoon op 02/880.84.80
    Home folder

Wanneer uw bestanden op uw server worden afgeleverd, maakt CodaBox een Boomstructuur aan op basis van de klantcode van elke client. Elk bestandstype wordt in een eigen map aangeleverd.

Enkel toegankelijk voor ons IP?**
    Ja / Nee

Kiest u voor een FTP bij CodaBox?

Om de FTP in te stellen met een Beveiligde ruimte , bezorgen wij u volgende informatie:

• Informatie voor het ophalen van CODA-bestanden
  • Een login en een paswoord op onze FTP server.
  • Een tool om de bestanden op te halen
  • Een procedure voor de installatie en het gebruik van de tool en de gegevens die moeten worden ingevuld om deze te configureren.

Maakt uw boekhoudsoftware deel uit van de lijst van CodaBox-partners?
Heeft het enige specifieke bijzonderheden met betrekking tot zijn connectie met CodaBox ? → U kunt deze informatie controleren op onze pagina Boekhoudprogramma - Integratie van CODA/SODA/facturen.

U heeft uw leveringsmethode gekozen en wilt ons dat laten weten of u heeft vragen over FTP? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar Support@codabox.com