Het spijt ons je te moeten informeren dat de levering van de CODA van ING bankrekeningen tijdelijk gestopt is.

Vanaf 25/2 zou de inhoud van de CODA van ING verbeteren. De inhoud van de nieuwe CODA is echter niet correct. Alvorens deze nieuwe CODA aan te leveren deed CodaBox de nodige controles. Hierdoor werd je geen foutieve CODA geleverd, maar is de levering op dit moment geblokkeerd voor alle ING klanten.

ING doet er alles aan om dit zo snel mogelijk recht te zetten zodat alle bestanden sinds 25/2 geleverd kunnen worden in een correct formaat.

Je kan de status van de situatie opvolgen via dit artikel.

Update 26/2 17:30

NG heeft een rollback-scenario uitgevoerd. We wachten nu op ING die de CODA-bestanden dient te regenereren met de bewegingen van 24/2. Maandag 1/3 hebben we een nieuwe update.

Update 1/3 12u

ING startte dit weekend met het genereren van de CODA-bestanden van 24/2 met het correcte formaat. CodaBox ontving deze bestanden net voor de middag. CodaBox zal deze namiddag een controle uitvoeren op de correctheid van de bestanden alvorens deze te verwerken naar onze klanten toe.

(We hebben ook al de CODA-bestanden van 25/2, 26/2, maar we kunnen ze niet verzenden zonder de bestanden van 24/2 gecontroleerd te hebben)

Update 1/3  17u

ING verzond CodaBox alle bestanden sinds 24/2. CodaBox kijkt de kwaliteit van al deze aangeleverde CODA files na om een zo hoog mogelijke garantie te bieden op de kwaliteit van de bestanden. Omdat dit gaat om nazicht van CODA bestanden van een periode van 3 dagen, zijn onze interne processen momenteel nog bezig met deze verwerking en controle. Daarnaast controleren we ook of alle bestanden aanwezig zijn zodat er geen onderbrekingen zijn in de bestandsaanlevering.  Morgenvoormiddag bieden we u een nieuwe update.

Update 02/03 13:00

Onze interne processen zijn momenteel nog bezig met de verwerking en controle van de aangeleverde bestanden. We hebben de inhoud al geverifieerd, deze is oké. We wachten op de controle op volledigheid van de bestanden.

Update 02/03 16:00

Vandaag zullen we alle CODA sinds 25/2 kunnen aanleveren. De bestanden zullen je in de loop van de avond worden verzonden.

Hou evenwel rekening met de volgende zaken die betrekking hebben op het CODA bestand met verrichtingen van 24 februari.

• Het bestandsnummer is niet opeenvolgend t.o.v. de andere bestanden
  • Als creatiedatum werd 27/2 opgenomen in de header van de CODA

Hopelijk zorgt dit ongemak voor niet al te veel problemen.