Je ontvangt CODA's van CRELAN met een repetitieve nummering en je kan ze niet in je boekhoudsoftware importeren?

De nummering van het bestand is gebaseerd op de uitgifte van de papieren uittreksels. Deze sequentie is in dit geval niet dagelijks.

Er wordt gedurende een bepaalde periode (week, maand) hetzelfde nummer gebruikt voor de papieren uittreksels.

De codabestanden worden echter dagelijks geleverd en dragen daarom hetzelfde nummer als dit van het papieren uittreksel.

De periodiciteit van de papieren uittreksels wordt niet behandeld door CodaBox, daar het gaat om een contract tussen de klant en zijn/haar bank.

Twee mogelijke oplossingen:

1. Indien je problemen ondervindt bij het verwerken van de bestanden in je boekhoudpakket kan je je software verkoper contacteren. De meerderheid van de boekhoudsoftware kunnen dit probleem behandelen.

2. Vraag je klant om de periodiciteit te wijzigen, zodat ook de papieren uittreksels elke dag een nieuw nummer krijgen. Dit kan hij/zij rechtstreeks aanvragen via zijn/haar bankagentschap. Het agentschap dient daarop de aanpassing aan te vragen bij de hoofdzetel via : electronicbanking@crelan.be.
    Opgelet, voor deze aanpassing kunnen kosten worden aangerekend aan je klant.