MyCodaBox nog veiliger?

Ja, want we hebben het mechanisme om in te loggen op MyCodaBox aangepast, wat een belangrijke stap is voor latere beveiligingsfuncties zoals Multi-Factor-Authentication (MFA). Én je kan nu vanuit MyCodaBox – volledig gratis – een onbeperkt aantal gebruikers aanmaken voor je organisatie (als je met verschillende collega’s samenwerkt).

MyCodaBox makkelijker in gebruik?

Ja, want het is niet meer nodig om voor elke boekhoudsoftware een aparte MyCodaBox-login te gebruiken. Via het menu 'Omgevingen' bovenaan navigeer je van de ene omgeving (software) naar de andere.

Wat is er veranderd?

Eind november '23 introduceerden we de nieuwe versie van MyCodaBox met een aantal nieuwe functionaliteiten en een nieuw inlogsysteem. Wanneer je met je gekende MyCodaBox gebruikersnaam inlogt, vraagt het systeem je om een nieuwe login aan te maken met je eigen professioneel e-mailadres. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Daarna heb je weer toegang tot al je gegevens in MyCodaBox.

Waarom moet ik een nieuwe login aanmaken?
Als onderdeel van ons nieuwe inlogsysteem vereisen we dat elke bestaande MyCodaBox-gebruiker een nieuwe login aanmaakt. Voortaan gebruik je je eigen professioneel e-mailadres als login. Je kan niet meer inloggen met je oude login.

Ik heb meerdere MyCodaBox-logins. Moet ik meerdere logins aanmaken?
Het is niet meer nodig om voor elke boekhoudsoftware een aparte MyCodaBox-login te hebben. Zodra je je nieuwe MyCodaBox-login hebt aangemaakt, zul je onze nieuwe functie 'Omgevingen' opmerken in het hoofdmenu links bovenaan (meer info hieronder). Hiermee navigeer je van de ene MyCodaBox-omgeving (bijv. software ExactOnline) naar de andere (bijv. software Yuki).

Momenteel delen wij een MyCodaBox-login met meerdere personen binnen mijn organisatie. Wat doen we?
1 persoon moet een nieuwe MyCodaBox-login aanmaken met zijn/haar professioneel e-mailadres.
Deze persoon kan eenvoudig zelf de andere collega's in MyCodaBox uitnodigen (elk met hun eigen e-mailadres) via de nieuwe functie Administratie > Beheer gebruikers (meer info hieronder) in het hoofdmenu bovenaan.

Wat zijn de nieuwe features van MyCodaBox?

Er zijn drie nieuwe functionaliteiten in het hoofdmenu (bovenaan):

• Gebruikersbeheer
    Via het hoofdmenu Administratie > Beheer gebruikers kan je vanaf nu alle MyCodaBox-gebruikers van jouw organisatie beheren. Een nieuwe collega start? Je kan nu onbeperkt – en snel! - collega’s uitnodigen om met hun eigen professioneel e-mailadres in MyCodaBox in te loggen. Je kiest zelf of ze admin zijn of niet. Admin gebruikers kunnen andere gebruikers beheren, nieuwe gebruikers uitnodigen en andere organisatie-instellingen beheren. Ontdek het in het nieuwe menu 'Administratie' in het hoofdmenu.
  • Multi-omgeving
    Beheer je klanten in meerdere omgevingen (bijv. verschillende boekhoudsoftwares)? Vanaf nu is één MyCodaBox-login voldoende om toegang te krijgen tot meerdere MyCodaBox-omgevingen. Je hoeft dus niet meer uit en weer in te loggen om klanten van een andere software te beheren. Zolang de omgevingen tot dezelfde organisatie behoren waar je deel van uitmaakt, kun je via het hoofdmenu van de ene omgeving naar de andere navigeren.
  • Multi-organisatie
    Beheer je klanten over meerdere organisaties (bijvoorbeeld wanneer je voor meerdere accountancykantoren in groepsstructuur werkt), dan volstaat één MyCodaBox-login voortaan ook. Heb je nog geen nieuwe login aangemaakt? Log dan nu in met je oude gebruikersnaam (van één van de organisaties) en volg de stappen om toegang te krijgen met je professioneel e-mailadres als login. Doe daarna hetzelfde met de oude gebruikersnaam van de andere organisatie waarvoor je werkt. Als je voor elke organisatie hetzelfde e-mailadres gebruikt als nieuwe login, kun je voortaan via het hoofdmenu in MyCodaBox van de ene organisatie naar de andere navigeren.

Bekijk ook deze artikels:
Inloggen op de nieuwe versie van MyCodaBox als bestaande gebruiker
Gebruikers aanmaken en beheren / wachtwoord