De CodaBox SyncTool is een synchronisatie-tool die ervoor zorgt dat je de CODA-bestanden bij CodaBox kan ophalen en lokaal kan bewaren.

INSTALLATIE

Download en installeer de CodaBox SyncTool op je toestel of server
Je kan de software downloaden via deze link

Opmerking: De software neemt de taal van je Windows Operating System over. Indien nodig kan je (na installatie) de taal wijzigen via de instellingen.

Zodra de toepassing is geïnstalleerd, wordt deze voortaan automatisch geüpdatet wanneer de SyncTool start: na de update hoef je de software alleen maar opnieuw te starten om te genieten van de nieuwste, veilige versie.

Belangrijk: Je moet Windows beheerdersrechten hebben op je toestel om de Synctool te installeren (als je hierover twijfelt, neem dan contact op met je IT-verantwoordelijke).
  • Klik op de link hierboven om het zip bestand 'CodaBox-SyncTool-0.3.11.Setup.exe' te downloaden.
  • Open/dubbelklik op het installatiebestand om het verder te installeren
  • Het volgende venster verschijnt terwijl de software aan het installeren is:
  • Na installatie opent de software automatisch.
Installing icon verschijnt terwijl SyncTool installeert
Opmerking over de synchronisatie van bestanden:
Om de synchronisatie van bestanden automatisch te laten plaatsvinden moet de computer waarop je de CodaBox SyncTool hebt geïnstalleerd ingeschakeld zijn EN moet de account waarmee de installatie werd uitgevoerd, actief zijn.
➟ Installeer je de SyncTool op een Server? Doe de installatie met de gebruikersaccount die het vaakst actief is op je Server.

OPENEN EN SLUITEN VAN DE SOFTWARE

Software openen
De software openen kan via:
  • de shortcut op de Desktop of
  • het Windows Start menu of
  • het Systeemvak van de Windows-taakbalk (links van de klok)
Open CodaBox SyncToolOpen CodaBox SyncToolOpen CodaBox SyncTool

Software sluiten

De software sluiten kan via:

• het menu: Acties > Toepassing afsluiten of
  • het systeemvak van de Windows taakbalk: rechts-klik op het icoontje van de CodaBox SyncTool en kies Toepassing afsluiten

Je kan de software ook minimaliseren zodat deze op de achtergrond nog verder draait en automatisch bestanden downloadt als er nieuwe beschikbaar zijn. Dit kan je doen door op de 'x' rechtsboven in de applicatie te klikken.

Eens geminimaliseerd kan je de applicatie weer openen door op het icoontje in de taakbalk te klikken.Sluit CodaBox SyncTool

De menu's

CONFIGURATIE

Om de bestanden te downloaden, moet je eerst je software configureren met de gebruikersnaam en paswoord die je van CodaBox ontving. Beschik je hier niet over, gelieve dan contact op te nemen met Helpdesk

Verbinding toevoegen

Nieuwe verbinding icoon SyncTool

Een verbinding is een combinatie van een gebruikersnaam, een paswoord en een download map.

Je kan verschillende verbindingen toevoegen zodat je van verschillende FTP's de bestanden kunt downloaden, elk in een andere map op je computer.

1. Klik op de knop Nieuwe verbinding toevoegen in het hoofdvenster.
  2. Vul in het nieuw venster de van CodaBox ontvangen gebruikersnaam en het paswoord in.
  3. Klik op het map-icoon om de map te kiezen waar je de bestanden in wil laten downloaden.
  4. Gebruik eventueel het (optionele) veld 'Naam van de verbinding' om je verbinding een naam te geven.
    SyncTool nieuwe verbinding toevoegen
  5. Klik op Bevestigen. De opgeslagen verbinding zal verschijnen in het hoofdvenster:SyncTool overzicht verbindingen

Verbinding testen
Test verbinding icoon SyncToolEens de verbinding is toegevoegd, kan je checken of deze wel actief is. Dat kan door op het Test verbinding icoon te klikken:SyncTool verbinding testen

Bij een succesvolle verbinding:

• Verandert het Test verbinding icoon gedurende 5 seconden in een groen vinkje
  • Wordt onder 'Meer info' de datum en tijd van de laatste succesvolle verbinding ingevuld
Succesvolle verbinding SyncTool

Bij een fout bij de verbinding:

• Verandert het Test verbinding icoon gedurende 5 seconden in een rood uitroepteken
  • Zie je een pop-up met de reden van falen

Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende foutmeldingen en hun oplossing

Verbinding aanpassen

Wijzig verbinding icoon

Als je een fout gemaakt hebt bij het invullen van de gegevens, of je wil de bestemmingsmap wijzigen voor de downloads, dan kan je op het Wijzig verbinding icoon klikken (naast de connectie die je wil aanpassen).Wijzig verbinding SyncTool

Er zal een venster verschijnen met de reeds ingevulde gegevens, zodat je deze makkelijk kan aanpassen. Klik daarna op Bevestigen

Verbinding verwijderen
Verwijder verbinding icoonJe kan een bestaande verbinding verwijderen door op het Verwijder verbinding icoon te klikken.
Na een extra bevestiging is deze connectie verwijderd.Verwijder verbinding SyncTool

OPGELET! De bestanden die je lokaal gedownload had, zullen niet verwijderd worden als je de connectie verwijdert in de CodaBox SyncTool. Als je deze ook wil verwijderen, zal je dit manueel moeten doen op het toestel.

Bestanden downloaden

Bestanden downloaden icoon

Van zodra de verbinding opgezet is, zal de CodaBox SyncTool elke 2 uur checken of er nieuwe bestanden beschikbaar zijn, en ze ook downloaden in de gespecifieerde folder.

Je kan ook op elk moment zelf checken en bestanden downloaden als ze beschikbaar zijn op de server.

Klik hiervoor op het Download bestanden icoon.Download bestanden

De downloadmap van de bestanden raadplegen
Downloads bekijken icoonDe downloadmap is toegankelijk via het map icoontje.Download bestanden SyncTool

Meer over het aanleveren van bestanden in ons artikel 'Waar worden de CodaBox-bestanden afgeleverd via FTP?'

MEEST VOORKOMENDE FOUTMELDINGEN

Als er een fout optreedt, zal je een venster zien met de omschrijving van de fout. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende fouten en wat je eraan kan doen.

Ik kan niet verbinden
Fout bij inloggen SyncTool
  1. Login of paswoord incorrect
    Gebruik de login en het paswoord dat je van CodaBox ontvangen hebt.
  2. Firewall problemen
    Als je een juiste login en paswoord gebruikt, maar toch lukt het niet om te verbinden met de CodaBox server, dan kunnen er verschillende andere redenen zijn. Check daarom altijd eerst met je IT-afdeling: het kan zijn dat het probleem bij de firewall ligt die je gebruikt. Zij kunnen dit eenvoudig oplossen voor jou.

Mijn bestanden worden niet gedownload
Fout bij downloaden bestanden
  1. Geen toegang tot de folder
    Je hebt een werkende connectie, maar toch komen de de bestanden niet in de door jou gekozen folder. Het kan gebeuren dat je geen rechten hebt om in die folder bestanden te schrijven. Check even met je IT-afdeling, zij kunnen dit probleem oplossen voor jou.
  2. Niet genoeg ruimte
    Het kan ook zijn dat er niet genoeg opslagruimte is op de schijf waar de folder zich bevindt. In dit geval zal je ruimte moeten vrijmaken door andere documenten te verwijderen of verplaatsen.

Andere foutmeldingen
Je hebt de meest voorkomende foutmeldingen hierboven gecontroleerd, maar het probleem blijft bestaan? Raadpleeg de logs, de oplossing voor je probleem kan zich daar bevinden.
De logs zijn op datum/verbinding gesorteerd en kunnen zeer nuttige informatie bevatten over wat er is gebeurd.
Ze zijn beschikbaar in het venster dat je verbindingen weergeeft, via de knop 'Toon logs':Toon logs voor foutmeldingen

Kan je het probleem zelf niet oplossen?

Contacteer Helpdesk, we helpen je graag!