Ontvang nu ook de digitale loonboekingen voor je onderneming(en)! Dat is de CodaBox SODA dienst.

Is SODA beschikbaar voor jouw onderneming, voor jouw boekhoudsoftware en jouw sociaal secretariaat? Lees er hier meer over.

Je doet de aanvraag via MyCodaBox.

SODA aanvragen via MyCodaBox
  1. Ga naar MyCodaBox > Dossiers > Lijst dossiers.
  2. Naast het dossier waarvoor je de SODA-dienst wil activeren, klik je in de rechterkolom 'Acties' op Nieuwe SODA Volmacht.
  3. Klik in het volgende venster rechts bovenaan opnieuw op Nieuwe SODA Volmacht.
  4. Selecteer het sociaal secretariaat in de lijst.
  5. Klik op Volmacht opslaan.

Nadat de volmacht werd geregistreerd, stuurt CodaBox de volmacht naar het sociaal secretariaat, waarbij we vragen SODA te activeren.
Opmerking: SODA kan enkel geactiveerd worden op voorwaarde dat er voor het dossier een ondertekend CODA-mandaat is, dat de toestemming voor SODA bevat.

De status van je aanvraag opvolgen

Via MyCodaBox > Volmachten & diensten > SODA, kan je de activatie 'Status' van de SODA-volmacht opvolgen.

Beweeg je cursor over het info icoon bij de status voor meer informatie.

SODA: status aanvraag

De verschillende statussen en hun betekenis
Status volmachtBetekenis
Niet OndertekendDe SODA volmacht is besteld, maar er is nog geen ondertekend CODA-mandaat voor dit dossier.
 OndertekendHet mandaat is ondertekend. CodaBox zal eerstdaags de SODA activatie aanvragen bij het sociaal secretariaat.
AangevraagdDe SODA activatie is aangevraagd bij het sociaal secretariaat.
VertraagdDe activatie is vertraagd – CodaBox verzendt een wekelijkse herinnering naar het sociaal secretariaat.
BevestigdDe activatie is bevestigd door het sociaal secretariaat – wachten op het eerste SODA bestand.
ActiefSODA is actief, CodaBox ontvangt van het sociaal secretariaat SODA bestanden voor dit dossier.
GearchiveerdDe aanvraag werd gearchiveerd. Zie hieronder.
ProbleemOfwel kon CodaBox je aanvraag niet verwerken wegens ontbrekende informatie, ofwel werd de aanvraag geweigerd door het sociaal secretariaat. Als je hierover geen bericht hebt ontvangen, contacteer dan helpdesk@codabox.com

Levering van de SODA-bestanden
Zodra ze beschikbaar zijn, worden de SODA-bestanden (maandelijks) in XML-formaat aangeleverd via hetzelfde kanaal als voor de levering van CODA (CodaBox API of ander beveiligd elektronisch kanaal).

Je kan ook in MyCodaBox de optie aanvinken om de CODA- en SODA-bestanden in pdf-formaat te laten sturen naar het e-mailadres dat voor het dossier in kwestie geregistreerd is.

Troubleshooting

Waarom is de status van mijn aanvraag 'Gearchiveerd'?

Is je onderneming al ingeschreven bij het sociaal secretariaat?

Als je onderneming nog niet bekend is bij het sociaal secretariaat, zullen zij ons bij de verzending van jouw bestelling laten weten dat zij je SODA-bestelling niet kunnen verwerken. Ons systeem zal jouw bestelling dan automatisch archiveren en de status zal veranderen in 'Gearchiveerd' in MyCodaBox.

Zijn de jaaroverzichten opgenomen in SODA-leveringen?
SODA-bestanden worden maandelijks geleverd. Jaaroverzichten worden niet opgenomen in SODA-leveringen (dezelfde boeking zou dan tweemaal worden opgenomen).

Vind je hier het antwoord niet? Contacteer helpdesk@codabox.com