Pas zelf de gegevens van een dossier aan via MyCodaBox: bijvoorbeeld dossiercode, adres, e-mail, bedrijfsnaam, vertegenwoordiger, enz.

Heb je meerdere dossiers onder je beheer? Dan is er een verschil tussen de manier waarop je je eigen bedrijfsgegevens (de onderneming die het contract met CodaBox heeft afgesloten en het beheer in MyCodaBox doet) wijzigt en de manier waarop je de gegevens van andere dossiers wijzigt. Klik op de instructies hieronder.

Afhankelijk van het gewijzigde veld kan er een waarschuwingsbericht verschijnen:

➟ Lees dit om de mogelijke impact na de wijziging van dit veld te kennen (meer info hieronder in Troubleshooting). Sommige wijzigingen hebben impact op je mandaten, als die nog niet getekend zijn.

Hoe de gegevens van je eigen onderneming aanpassen in MyCodaBox
  1. In MyCodaBox, klik op Dossiers > Lijst dossiers > Zoeken.
    (Vind je het dossier niet? Klik hier indien je meerdere ondernemingen beheert.)
  2. Klik op de Dossiercode om de informatie te zien.
  3. Op de pagina 'Dossierinfo', klik op Dossierinfo bewerken om de gegevens te wijzigen.
    De gegevens van mijn klanten raadplegen en aanpassen in MyCodaBox
  4. Bevestig de wijzigingen door op Wijzigingen opslaan te klikken.

Via de 'Dossierinfo' kan je voor je eigen onderneming enkel de volgende gegevens aanpassen:
  • dossiercode
  • e-mailadres
  • taal
  • Exact Online Digitale Brievenbus
Je ziet bovenaan het scherm de melding dat je de andere gegevens kan bijwerken via Administratie - Organisatie info (bijvoorbeeld je facturatie-adres, bedrijfsnaam, vertegenwoordiger en adres).
Wijzig je gegevens in Dossierinfo en in Organisatie info
  1. Klik in de menubalk bovenaan op Administratie* > Organisatie info
  2. In het scherm 'Organisatie info', klik op Bewerk organisatie info.
  3. Bewerk de gegevens en klik op Wijzigingen opslaan
*Dit menu is enkel zichtbaar voor Admin gebruikers.

Hoe de gegevens aanpassen van een ander dossier via jouw MyCodaBox
  1. In MyCodaBox, klik op Dossiers > Lijst dossiers > Zoeken.
    (Vind je het dossier niet? Klik hier.)
  2. Klik op de Dossiercode om de informatie te zien.
  3. Op de pagina 'Dossierinfo', klik op Dossierinfo bewerken om de gegevens te wijzigen.
    De gegevens van mijn klanten raadplegen en aanpassen in MyCodaBox
  4. Bevestig de wijzigingen door op Wijzigingen opslaan te klikken.

Welke velden kunnen worden aangepast?

Alle velden zijn aanpasbaar, behalve het ondernemingsnummer.

Uitzondering: indien het veld 'Ondernemingsnummer' leeg is, kan je het wel invullen. In dat geval kan de bedrijfsnaam niet worden gewijzigd.

Troubleshooting

Waarom kan ik het veld bedrijfsnaam niet aanpassen?

Dit veld kan niet worden gewijzigd als het ondernemingsnummer nog niet is ingevoerd.

Er wordt een bericht weergegeven wanneer ik het veld 'Dossiercode' wijzig, waarom?

Dit bericht is informatief en verhindert niet het wijzigen van de Dossiercode, maar vestigt je aandacht erop dat deze wijziging gevolgen heeft op het niveau van de map waarin de bestanden voor dit dossier zullen worden aangeleverd.

In welke gevallen heeft de aanpassing van de gegevens van een dossier invloed op de mandaten?
Na het wijzigen van de gegevens van een dossier, kijkt ons systeem na of dit invloed heeft op de mandaten.
Mandaten die nog niet getekend zijn, moeten opnieuw aan de vertegenwoordiger van de onderneming aangeboden worden met de nieuwe gegevens.

Zijn er voor het dossier nog mandaten in niet getekende status, dan zal er een pop-up getoond worden met de mogelijkheden voor de ondertekening van het mandaat.