Ontvang nu ook de digitale kredietkaartafschriften voor je onderneming(en)! Dat is de CodaBox CARO dienst.

Is CARO beschikbaar voor jouw onderneming en jouw kredietkaart? Lees er hier meer over.

Je doet de aanvraag via MyCodaBox. Verzamel eerst de nodige gegevens.

Wat heb je nodig?

• De klantenreferentie: die staat op het kredietkaartafschrift (uitgavenstaat).
    Het is een getal met 10 cijfers, beginnend met 6 of 7.
  • E-mail en telefoonnummer van de kaarthouder / IBAN (enkel voor KBC/CBC).

★ Zodra de activatie is gebeurd, worden de contactgegevens van de kaarthouder op een veilige manier uit onze databank verwijderd. Ze worden niet voor andere communicatie gebruikt.

CARO aanvragen via MyCodaBox
  1. Ga naar MyCodaBox > Volmachten & diensten > CARO.
  2. Bij het dossier waarvoor je CARO wil aanvragen, klik je op Beheer in de kolom 'Acties'.
  3. Klik op Nieuwe CARO aanvraag rechts bovenaan in het volgende scherm.
  4. In het scherm Nieuwe CARO aanvraag: selecteer eerst de ondersteunde CARO-bank.
    Afhankelijk van je selectie moet je daarna een telefoonnummer (zie stap 6a) of de IBAN gekoppeld aan de kredietkaart (zie stap 6b) ingeven.
    CARO bestellen via MyCodaBox
  5. Voer de Klantenreferentie in en het e-mailadres van de kaarthouder.
  6. Afhankelijk van de geselecteerde bank voer je daarna één van de volgende gegevens in:
    1. Het mobiel telefoonnummer van de kaarthouder.
      Bestel CARO via MyCodaBox en vul het formulier in
    2. De IBAN die gekoppeld is aan de kredietkaart - alleen wanneer KBC of CBC geselecteerd is.
      Bestel CARO voor een KBC-rekening en vul het formulier in
  7. Als het formulier ingevuld is, klik je op de knop Nieuwe CARO aanvraag.
    De bestelling van CARO wordt bevestigd met het bericht: 'De uitnodiging werd succesvol verzonden' en de activatiestatus is nu 'Uitnodiging verzonden'.

De informatie die in het bovenstaande formulier wordt ingevoerd, wordt geverifieerd via een automatische controle.

Er wordt een foutmelding weergegeven als deze niet correct is.

Velden met * zijn verplicht. Beweeg je cursor over de voor meer informatie.

Toestemming door de kaarthouder = activatie van de dienst
De CARO dienst kan pas geactiveerd worden wanneer de kaarthouder daarvoor toestemming heeft gegeven.
Ben je zelf niet de kaarthouder? Laat hem of haar dan weten dat CodaBox een mail voor deze toestemming zal sturen.

Wanneer je de dienst aanvraagt via MyCodaBox, sturen wij naar de kaarthouder:
  • Een uitnodigingsmail met:
    • Voor KBC/CBC: instructies om CARO te activeren in de respectieve KBC apps
    • Voor andere banken: een activatielink* om de CARO dienst te activeren
  • Een herinneringsmail (enkele dagen voor het verstrijken van de uitnodiging, indien deze nog niet door de kaarthouder werd bevestigd) met dezelfde activatielink*

*Om veiligheidsredenen is deze activatielink slechts 14 dagen geldig

★ Gaat het om een nieuwe kaart? De kredietkaart moet dan eerst in een Bancontact-terminal of in een winkelterminal (niet contactloos) gebruikt worden. CARO kan niet geactiveerd worden voor een nieuwe ongebruikte kredietkaart.

In MyCodaBox kan je zelf de status opvolgen:

1. Ga naar Volmachten & diensten > CARO.
  2. Klik op Beheer in de meest rechtse kolom om de aanvragen voor een dossier te zien.
  3. Bekijk de Status van jouw CARO-bestelling(en) in de kolom 'Status'.
    Beweeg je cursor over het info icoon voor meer informatie.
    Status van je CARO aanvraag

✦✧✦Versnel de activatie via MyCodaBox!✦✧✦

Via MyCodaBox kan je de activatie meteen doen (als je zelf de kaarthouder bent) of zelf de kaarthouder aansporen:
CARO activeren via link
Ben jij de kaarthouder of is de kaarthouder bij je op kantoor?
➟ Klik op Start activatie.
Om meteen toestemming te geven, heeft de kaarthouder zijn mobiele telefoon, de kredietkaart, bankkaartlezer en een recent kredietkaartafschrift nodig.
Wil je zelf de kaarthouder contacteren?
➟ Klik op Kopieer activatielink.
Plak de link in je e-mail en leg aan de kaarthouder uit waarom deze activatie nodig is.

In het geval van KBC/CBC klik je op Hoe te activeren. Je ziet dan de pagina met instructies: die kan je zelf per mail aan de kaarthouder doorgeven.
instructies activatie met kaarthouder delen

Eens de dienst is geactiveerd, zijn de kredietkaartafschriften elk maand beschikbaar (indien er transacties waren).

Meer info: levering & download van CARO bestanden

Troubleshooting

Kan ik de klantenreferentie nog wijzigen als de uitnodiging al is verzonden?

Een automatische controle voorkomt het gebruik van een ongeldige klantenreferentie. Heb je echter de klantenreferentie van de verkeerde kredietkaart gebruikt?

Annuleer de CARO aanvraag, en doe daarna een nieuwe CARO aanvraag voor de juiste onderneming en met de juiste klantenreferentie:

1. Ga naar Volmachten & diensten > CARO.
  2. Klik op Beheer in de meest rechtse kolom voor de aanvraag die je wil annuleren.
  3. Klik op acties voor de klantenreferentie in kwestie en kies Annuleer CARO.
  4. Klik daarna op Nieuwe CARO aanvraag en geef de juiste gegevens in (zie hierboven).

Kan ik de gegevens van de kaarthouder wijzigen als de uitnodiging al is verzonden?
Je kan de gegevens corrigeren en de uitnodiging opnieuw laten verzenden.
  1. Ga naar Volmachten & diensten > CARO.
  2. Klik op Beheer in de meest rechtse kolom voor de aanvraag die je wil corrigeren.
  3. Klik op acties voor de klantenreferentie in kwestie en kies Bewerk en verzend
  4. Pas de informatie aan en klik op Verzend Uitnodiging.

Opmerking: Het veld Klantenreferentie is een veld dat niet kan worden gewijzigd.

Als je deze informatie wil aanpassen, klik dan eerst op Annuleer CARO voor de betrokken klantenreferentie. Doe daarna een nieuwe CARO-aanvraag met de nieuwe klantenreferentie.

Vind je hier het antwoord niet? Contacteer helpdesk@codabox.com.