CodaBox kan pas Rekeninguittreksels (CODA) en/of Kredietkaartafschriften (CARO) voor je KBC/CBC-rekening opvragen als je eerst in je banktoepassing het nodige hebt gedaan om de link te maken tussen CodaBox en de bank.

Belangrijk: je moet je bevinden in het zakelijke gedeelte van je bankapplicatie om deze connectie te kunnen maken.

Krijg je een foutmelding in je banktoepassing? Probeer nogmaals (kijk misschien even je internetverbinding na).

Hoe?

Koppelen via KBC Touch
  1. Log in op KBC Touch (via de Online Banking applicatie in je browser - niet via de app op je mobiel).
    Belangrijk: je moet je bevinden in het zakelijke gedeelte (linksboven onder het KBC-logo in de applicatie) om deze connectie te kunnen maken.

2. Klik op je Profiel rechts bovenaan in het drop-downmenu bij je naam op de startpagina.
  3. Klik op de tegel Instellingen.
  4. Bekijk de tegel Extern softwarepakket - volg de verdere instructies hieronder: er zijn 4 scenario's, naargelang je situatie.
Merk op: de functie Koppelen is alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Je wil je Rekeninguittreksels delen met je boekhouder EN je ziet GEEN CodaBox koppeling voor rekeningtransacties op de tegel. Volg deze stappen.
  1. Op de tegel Extern softwarepakket, klik op Koppelen.
  2. Kies je boekhoudprogramma: selecteer CodaBox.
    Welke info wil je doorsturen: selecteer Rekeningtransacties.
    Welke rekeningen wil je koppelen: klik op Selecteer.

3. Selecteer alle te koppelen rekeningen en bewaar.

4. Aanvaard de voorwaarden en klik op Koppeling maken.

Je wil je Rekeninguittreksels delen met je boekhouder EN je ziet al een bestaande CodaBox koppeling voor rekeningtransacties op de tegel. Volg deze stappen.
  1. Op de tegel Extern softwarepakket, klik op de bestaande koppeling CodaBox-Rekeningtransacties.
    De rekeningen waarvoor de koppeling al actief is, worden getoond.
  2. Klik op Aanpassen.
  3. Selecteer alle andere te koppelen rekeningen en bewaar.
  4. Aanvaard de voorwaarden en klik op Koppeling maken.

Je wil je Kredietkaartafschriften delen met je boekhouder EN je ziet GEEN CodaBox koppeling voor uitgavenstaten op de tegel. Volg deze stappen.
  1. Op de tegel Extern softwarepakket, klik op Koppelen.
  2. Kies je boekhoudprogramma: selecteer CodaBox.
    Welke info wil je doorsturen: selecteer Uitgavenstaten.
    Welke rekeningen wil je koppelen: klik op Selecteer.
  3. Selecteer alle te koppelen rekeningen en bewaar.
  4. Aanvaard de voorwaarden en klik op Koppeling maken.

Je wil je Kredietkaartafschriften delen met je boekhouder EN je ziet al een bestaande CodaBox koppeling voor uitgavenstaten op de tegel. Volg deze stappen.
  1. Op de tegel Extern softwarepakket, klik op de bestaande koppeling CodaBox-Uitgavenstaten.
    De rekeningen waarvoor de koppeling al actief is, worden getoond.
  2. Klik op Aanpassen.

3. Selecteer alle andere te koppelen rekeningen en bewaar.

4. Aanvaard de voorwaarden en klik op Koppeling maken.

Koppelen via Business Dashboard
  1. Ga naar KBC Business Dashboard (via de Online Banking applicatie in je browser - niet via de app op je mobiel).
  2. Klik op Instellingen.
  3. Op de pagina 'Bedrijfsinstellingen', selecteer Rekening en kaarten.
  4. Op de tegel 'Gebruik van je KBC-rekeningen door derde partijen', selecteer Rekeninginformatie exporteren naar je softwarepakket.
  5. Je bent nu op de pagina 'Koppelen met boekhoudprogramma' - volg de verdere instructies hieronder: er zijn 4 scenario's, naargelang je situatie.

Je wil je Rekeninguittreksels delen met je boekhouder EN je ziet GEEN CodaBox koppeling voor rekeningtransacties. Volg deze stappen.
  1. Klik op Koppeling maken.
  2. Kies je boekhoudprogramma: selecteer CodaBox.
    Welke info wil je doorsturen: selecteer Rekeningtransacties.
    Welke rekeningen wil je koppelen: klik op Selecteer.

3. Selecteer alle te koppelen rekeningen en bewaar.

4. Aanvaard de voorwaarden en klik op Koppeling maken.

Je wil je Rekeninguittreksels delen met je boekhouder EN je ziet al een bestaande CodaBox koppeling voor rekeningtransacties. Volg deze stappen.
  1. Klik op de bestaande koppeling CodaBox-Rekeningtransacties.
    De rekeningen waarvoor de koppeling al actief is, worden getoond.
  2. Klik op Aanpassen.
  3. Selecteer alle andere te koppelen rekeningen en bewaar.
  4. Aanvaard de voorwaarden en klik op Koppeling maken.

Je wil je Kredietkaartafschriften delen met je boekhouder EN je ziet GEEN CodaBox koppeling voor uitgavenstaten. Volg deze stappen.
  1. Klik op Koppeling maken.
  2. Kies je boekhoudprogramma: selecteer CodaBox.
    Welke info wil je doorsturen: selecteer Uitgavenstaten.
    Welke rekeningen wil je koppelen: klik op Selecteer.
  3. Selecteer alle te koppelen rekeningen en bewaar.
  4. Aanvaard de voorwaarden en klik op Koppeling maken.

Je wil je Kredietkaartafschriften delen met je boekhouder EN je ziet al een bestaande CodaBox koppeling voor uitgavenstaten. Volg deze stappen.
  1. Klik op de bestaande koppeling CodaBox-Uitgavenstaten.
    De rekeningen waarvoor de koppeling al actief is, worden getoond.
  2. Klik op Aanpassen.

3. Selecteer alle andere te koppelen rekeningen en bewaar.

4. Aanvaard de voorwaarden en klik op Koppeling maken.

De procedure is ook beschikbaar met screenshots op de KBC-website

Heb je vragen over deze procedure? Neem contact op met de Support van jouw bank:

KBC Touch: 016/43 25 07 - KBC Business Dashboard: 016/43 25 18