KBC heeft haar CODA-activeringsprocedure gewijzigd: papieren volmachten worden niet meer verwerkt.

De klant moet zijn machtiging tot ontvangst elektronische berichtgeving doorgeven via zijn KBC/CBC Touch of Business Dashboard om te kunnen genieten van de CODA-dienst via CodaBox.

1 van volgende stappen moeten worden gevolgd om deze activering uit te voeren in KBC/CBC Touch of Business Dashboard:

Activatie in Touch

Als er nog geen koppeling is gemaakt

1. Ga naar KBC/CBC Touch - Overzicht Betalen
  2. Klik rechtsboven op Profiel - Instellingen
  3. In Koppelen met een extern Softwarepakket, Klik op Koppeling maken (het menu Waarom koppelen toont informatie over de koppeling en geeft ook toegang tot de koppelingsfunctie).
  4. Selecteer  alle te koppelen rekeningen - in het drop-down menu Kies een extern softwarepakket: selecteer CODABOX
  5. Aanvaard de voorwaarden door het aanvinken van Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord. Klik dan op Koppelen.

Als er al een koppeling is gemaakt voor bepaalde rekeningen

1. Ga naar KBC/CBC Touch - Overzicht Betalen
  2. Klik rechtsboven op Profiel - Instellingen
  3. Klik onder Koppelen met externe software op Gekoppeld met CODABOX
  4. De rekeningen waarvoor de koppeling al actief is, zijn aangevinkt. Selecteer alle andere te koppelen rekeningen en klik vervolgens op Bewaren.

Opmerking: De Koppeling functie is alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Activatie in Business Dashboard

Als er nog geen koppeling is gemaakt

1. Ga naar Business Dashboard - Administratie
  2. Klik op Rekeningen & Kaarten en in Gebruik van je KBC-Rekeningen door derden partijen : Klik op Koppeling met softwarepakket
  3. Klik op Koppeling maken (het menu 'Waarom koppelen' toont informatie over de koppeling en geeft ook toegang tot de koppelingsfunctie).
  4. Selecteer de te koppelen rekening(en) - in Koppeling met ,  Kies extern software pakket : selecteer CODABOX.
  5. Aanvaard de voorwaarden door het aanvinken van Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord. Klik dan op Koppelen.

Als er al een koppeling is gemaakt voor bepaalde rekeningen

1. Ga naar Business Dashboard - Administratie
  2. Klik op Rekeningen & Kaarten -  in Gebruik van je KBC-Rekeningen door derden partijen : Klik op Koppeling met softwarepakket.
  3. Actieve koppelingen zijn zichtbaar door te klikken op Wijzigen (rechts van Actieve koppelingen)
  4. De rekeningen waarvoor de koppeling al actief is, zijn aangevinkt. Selecteer alle andere te koppelen rekeningen en klik vervolgens op Bewaren.

Heeft u problemen met de CODA-activeringsprocedure in KBC Business Dashboard of KBC Touch?