Om CodaBox in staat te stellen de CODA's van je klant op te vragen voor een KBC/CBC-rekening, moet jouw klant een actie uitvoeren in zijn/haar banktoepassing om de link tussen CodaBox en de bank tot stand te brengen.

Om deze link te creëren, moet je klant inloggen op zijn CBC/KBC Touch of Business Dashboard en CodaBox selecteren als externe software voor elke betrokken rekening.

Goed om te weten:

Heeft je klant problemen om zijn/haar KBC Business Dashboard of KBC Touch te linken aan CodaBox via de mobiele app? Vraag hem/haar om via een computer verbinding te maken. Als het probleem blijft bestaan, kan de KBC helpdesk per e-mail of telefoon worden bereikt.

Procedure om aan je klant te communiceren:

Activatie in KBC Touch
  • Log in, in KBC Touch
  • Klik op de naam van je account rechtsboven
  • Klik op 'Profiel'
  • Op de profielpagina, klik op 'Instellingen'
  • Je ziet 1 van de volgende opties onder 'Koppelen extern Softwarepakket':

KOPPELING MAKEN
GEKOPPELD MET CODABOX
Klik hieropKlik hierop
Selecteer alle te koppelen rekeningen
De rekeningen waarvoor de koppeling al actief is, zijn aangevinkt
In het drop-down menu 'Kies een extern softwarepakket', selecteer CODABOXSelecteer alle andere te koppelen rekeningen
Aanvaard de voorwaarden en klik op 'Koppelen'
Teken

Opmerking: De functie Koppeling is alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Activatie in Business Dashboard
  • Ga naar Business Dashboard en klik op 'Instellingen'
  • Op de Instellingen pagina, in 'Rekeningen & Kaarten',  klik op 'Gebruik door derde partijen'
  • In 'Gebruik van je KBC-Rekeningen door derde partijen', klik op 'Rekeninginformatie exporteren naar je softwarepakket'
  • Klik op 'Koppeling maken' en selecteer de te koppelen rekening(en)
  • in de lijst 'Kies extern software pakket', selecteer CODABOX
  • Aanvaard de voorwaarden en Teken

Belangrijk:

Indien je kantoor nog steeds geen CODA's ontvangt, ook al heeft je klant de bovenstaande stappen gevolgd om zich aan te sluiten op CodaBox:

1.  Controleer met je klant of hij alle stappen van de procedure voor de betrokken rekening(en) heeft gevolgd.
  2. Zie ons artikel dat de mogelijke oorzaken beschrijft in de sectie KBC/CBC rekening koppelen met CodaBox: Troubleshooting!