KBC heeft haar CODA-activeringsprocedure gewijzigd: papieren volmachten worden niet meer verwerkt.

De klant moet zijn machtiging tot ontvangst elektronische berichtgeving doorgeven via zijn KBC/CBC Touch of Business Dashboard om te kunnen genieten van de CODA-dienst via CodaBox.

De volgende stappen moeten worden gevolgd om deze activering uit te voeren in KBC/CBC Touch of Business Dashboard:

Activatie in KBC Touch

Als er nog geen koppeling is gemaakt

1. Ga naar KBC Touch - Overzicht Betalen
  2. Klik rechtsboven op Profiel - Instellingen
  3. In Koppelen met een extern Softwarepakket, Klik op Koppeling maken (het menu Waarom koppelen toont informatie over de koppeling en geeft ook toegang tot de koppelingsfunctie).
  4. U heeft dan een overzicht van alle rekeningen waarvoor je een koppeling kunt maken.
    Vink
    het vakje van de te koppelen rekeningaan en selecteer CODABOX in het drop-down menu Kies een extern softwarepakket
  5. Als er niet eerder een koppeling is gemaakt, dan moeten eerste de voorwaarden worden geaccepteerd voordat de knop Koppelen actief is.
    Aanvaarding van de voorwaarden gebeurt door het aanvinken van Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord. Klik dan op Koppelen.
  6. De koppeling moet dan worden bevestigd door gebruik van de ondertekeningsmethode.
    Zodra de handtekening is gemaakt, is de koppeling effectief.

Als er al een koppeling is gemaakt

1. Ga naar KBC Touch - Overzicht Betalen
  2. Klik rechtsboven op Profiel - Instellingen
  3. Klik onder Koppelen met externe software op Gekoppeld met CODABOX
  4. De rekening(en) waarvoor de koppeling is gemaakt is (zijn) aangevinkt. U kunt een rekening(en) toevoegen die gekoppeld moet worden door hen aan te vinken en vervolgens op Bewaren te klikken.
  5. De koppeling voor de gekozen rekening moet dan worden bevestigd door gebruik van de ondertekeningsmethode.
    Zodra de handtekening is gemaakt, is de koppeling effectief.

Opmerking: De Koppeling functie is alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Activatie in Business Dashboard

Als er nog geen koppeling is gemaakt

1. Ga naar Business Dashboard - Administratie
  2. Klik op Rekeningen & Kaarten en in Gebruik van je KBC-Rekeningen door derden partijen Klik op Koppeling met softwarepakket
  3. Klik op Koppeling maken (het menu Waarom koppelen toont informatie over de koppeling en geeft ook toegang tot de koppelingsfunctie).
  4. Een overzicht van alle rekeningen die kunnen worden gekoppeld wordt weergegeven.
    Selecteer
    de te koppelen rekening(en) en, in Koppeling met - Kies externe software pakket, selecteer CODABOX.
  5. Als er niet eerder een koppeling is gemaakt, dan moeten eerst de voorwaarden worden geaccepteerd voordat de knop Koppelen actief is.
    Aanvaarding van de voorwaarden gebeurt door het aanvinken van Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord. Klik dan op Koppelen.
  6. De koppeling voor de gekozen rekening moet dan worden bevestigd met gebruik van de ondertekeningsmethode.
    Zodra de handtekening is gemaakt, is de koppeling effectief.

Als er al een koppeling is gemaakt

1. Ga naar Business Dashboard - Administratie
  2. Klik op Rekeningen & Kaarten - en in Gebruik van je KBC-Rekeningen door derden partijen Klik op Koppeling met softwarepakket.
  3. Actieve koppelingen zijn zichtbaar door te klikken op Wijzigen rechts van Actieve koppenlingen
  4. De rekening(en) waarvoor de koppeling is gemaakt is (zijn) aangevinkt.
    U kunt een rekening toevoegen dat gekoppeld moet worden door het aan te vinken en vervolgens op Bewaren te klikken.
  5. De koppeling voor de gekozen rekening moet dan worden bevestigd met gebruik van de ondertekeningsmethode.
    Zodra de handtekening is gemaakt, is de koppeling effectief.

Heeft u problemen met de CODA-activeringsprocedure in KBC Business Dashboard of KBC Touch?