Met de gegevens van jouw onderneming(en) zijn in MyCodaBox dossier(s) aangemaakt.

Via het online MyCodaBox-portaal kan je zelf je dossier(s) beheren en zo nodig nieuwe dossiers, rekeningen en/of andere diensten toevoegen.

Hier vind je instructies om een nieuw dossier toe te voegen (een onderneming waarvoor je de boekhouding doet). Daarna kan je voor dat dossier een rekening voor CODA toevoegen.

Eenvoudig een dossier aanmaken via MyCodaBox

Voeg een nieuw dossier toe via MyCodaBox > Dossiers > + Toevoegen of overbrengen

Dossier toevoegen in MyCodaBox

Voer in het volgende scherm de vereiste informatie in over de onderneming en klik op Dossier opslaan.

Houd rekening met de volgende richtlijnen:

• Dossiercode: Dit is een unieke waarde die gekoppeld wordt aan de onderneming (handig in geval van 2 ondernemingen met dezelfde bedrijfsnaam maar met een ander ondernemingsnummer of BTW-nummer) en die gebruikt wordt als mapnaam in de CODA-boomstructuur waar de CODA-bestanden worden opgeslagen.
  • Dossier e-mailadres: Gebruik het adres van de onderneming in kwestie. Voer NIET jouw e-mailadres in, tenzij dit dossier voor je eigen onderneming is.
  • Exact Online Digitale Brievenbus: Vul het adres in van je Exact Online 'Digitale Brievenbus' (dit veld is alleen zichtbaar als de omgeving gecreëerd werd voor de Exact Online software).

Belangrijk
Het Ondernemingsnummer is een verplicht veld.
MyCodaBox toont een duidelijk waarschuwingsbericht in de lijstweergave en in de dossiergegevens wanneer het ondernemingsnummer ontbreekt. Het Ondernemingsnummer is verplicht:
  • Bij het toevoegen van een dossier
  • Bij het wijzigen van gegevens, bestellen van nieuwe Diensten of het overbrengen van een dossier naar een andere omgeving (bijv. als je met meerdere boekhoudsoftwares werkt).

Troubleshooting

Bij het toevoegen van een Nieuw dossier controleert ons systeem of de dossiercode en ondernemingsnummer die je in het formulier invult, al in ons systeem bestaan.

• Het Ondernemingsnummer moet uniek zijn in ons systeem.
  • De Dossiercode moet uniek zijn in je omgeving (één omgeving per boekhoudsoftware).

Als het systeem detecteert dat deze gegevens al bestaan, wordt een melding weergegeven wanneer je op Dossier opslaan klikt:

Melding: 'Het dossier bestaat al in ons systeem'
Het systeem detecteert dat er al een dossier met deze gegevens bestaat bij CodaBox: in een pop-up stelt MyCodaBox automatisch een transfer voor om het dossier over te brengen. Vul de gegevens van de onderneming in.

Melding: 'Dossiercode is al in gebruik'
Deze foutmelding verschijnt onder de dossiercode: deze dossiercode is al gebruikt voor één van je dossiers.
→ Kies een andere dossiercode

Heb je hulp nodig? Contacteer helpdesk@codabox.com