Belfius kosten voor CODA
Sinds 1 mei 2021, rekent Belfius een maandelijks forfait aan voor de aanmaak van CODA bestanden, die alle gedetailleerde informatie van verrichtingen op betaalrekeningen bevatten*. De nieuwe tarifering maakt deel uit van het globale Belfius aanbod en zijn extra diensten.

De details van deze tarifering kunnen worden geraadpleegd op de website van Belfius.

Indien een onderneming vragen heeft over deze tarifering, kan deze contact opnemen met zijn bankagentschap of relatiebeheerder.

Belfius rekent deze kost aan voor de aanmaak van CODA op de rekening. Deze kost wordt aangerekend, onafhankelijk van het kanaal waarop de CODA wordt aangeleverd.

Opmerking:  Voor spaarrekeningen en specifieke rekeningen (vb. rubriekrekeningen) worden geen CODA-kosten door de bank aangerekend!

BNP Paribas Fortis

kosten voor CODA

BNP Paribas Fortis rekent een maandelijks forfait aan voor de aanmaak van CODA bestanden (indien niet inbegrepen in een rekening pack), onafhankelijk van het kanaal waarop de CODA wordt aangeleverd.

De details van deze tarifering kunnen worden geraadpleegd op de website van BNP Paribas Fortis.

Indien een onderneming vragen heeft over deze tarifering, kan deze contact opnemen met zijn bankagentschap of relatiebeheerder.

CODA stoppen voor een Belfius- of BNP Paribas Fortis-rekening?

Indien een onderneming de CODA, die wordt aangemaakt op de rekening als gevolg van de registratie van een CodaBox-mandaat, wenst stop te zetten, dien je de archiveringsprocedure Hoe een mandaat archiveren te volgen en, nadat je op "Archiveren" hebt geklikt, in het onderstaande pop-up venster :

• Selecteer 'Ja' om de CODA-facturatievan de bank aan je klant te stoppen
  • Vink het vakje 'Ik begrijp de gevolgen van deze actie' aan
  • Klik op 'Archiveer'Een BNP/Belfius rekening archiveren via MyCodaBox

Let op: Indien de klant nog via andere kanalen CODA ontvangt, zal de kost aangerekend blijven.