Je CODA in Odoo ontvangen als KMO

Sta je geregistreerd bij CodaBox via je boekhouder die ook met Odoo werkt?

Als je CODA-bestanden in Odoo voor je bedrijf wenst te beheren, moet de boekhouder zelf ook met Odoo werken en de verbinding initialiseren.

Je boekhouder kan best contact opnemen met helpdesk@codabox.com.

De connectie maken met 'CodaBox Connect' (hier getoond) kan enkel door je boekhouder gebeuren.
Deze pop-up zal in Odoo verschijnen:

Sta je geregistreerd bij Codabox via je boekhouder die niet met Odoo werkt?

Dan kan je de CODA helaas niet in Odoo ontvangen.

Enkel als je je registreert bij CodaBox met een rechtstreeks contract, zal je de CODA kunnen ontvangen via een beveiligde FTP-levering op jouw server. Hierna zal de CODA manueel in Odoo verwerkt moeten worden.

Let op: indien je een rechtstreeks contract afsluit met onze diensten, zal je boekhouder de CODA niet meer ontvangen.

Sta je geregistreerd bij CodaBox met een rechtstreeks contract?

Je kan als kmo fysiek jouw CODA op jouw server ontvangen via een beveiligde FTP-levering met onze synchronisatietool, waarmee je de CODA-bestanden van Codabox kan ophalen en lokaal opslaan.

We bezorgen je de nodige informatie om de CodaBox SyncTool te installeren en te configureren.

Alle info in dit artikel.

Je kan geen connectie maken met CodaBox Connect - dit is enkel voor boekhoudkantoren.
Volgende pop-up zal in Odoo verschijnen:

Je CODA in Odoo ontvangen als Accountant

Maak je als boekhoudkantoor gebruik van CodaBox, en werk je met Odoo als software?

Je zal vanaf nu Odoo kunnen connecteren met onze API CodaBox Connect.

Let op: deze verbinding is enkel mogelijk als boekhoudkantoor aangesloten bij onze diensten, niet voor kmo's die rechtstreeks klant zijn bij CodaBox.

Nog geen Odoo omgeving? Vraag deze zeker eerst aan bij CodaBox om van start te kunnen gaan met de integratie. Wij sturen je de nodige documenten en maken je omgeving aan.

Hoe maak je de connectie in Odoo als Accountant?

Als je inlogt in je Odoo omgeving, zal je kunnen zien tot welke verschillende 'klantendatabases' je toegang hebt. Onderstaande configuratie moet voor elke onderneming gebeuren in Odoo.

Volg deze stappen om de CodaBox-koppeling te maken

In je Odoo omgeving genereer je een wachtwoord om de verbinding te kunnen maken:

1. In je Odoo omgeving, ga naar 'Account instellingen'.

2. Klik op 'Boekhouding' en scrol naar 'Beheer Connectie'.
  3. Klik op 'Verbinding Maken'.
    Hier zal je een wachtwoord krijgen van Odoo dat uniek is voor het boekhoudkantoor.
     Met dit wachtwoord zal je ook voor je andere ondernemingen de Odoo-CodaBox koppeling kunnen maken.
    Het is dus belangrijk deze gegevens ergens veilig op te slaan!

In je MyCodaBox omgeving voer je het gegenereerde wachtwoord in om de koppeling te bevestigen:

1. Je wordt automatisch naar MyCodaBox gestuurd. Meld aan met je gekende gegevens.
  2.  Je komt terecht op het scherm 'Beheer je toestemming'.
    Lees en aanvaard de voorwaarden, en geef dan je akkoord om Odoo te connecteren met de CodaBox API. Hier lees je hoe dit precies werkt.
  3.  Je toestemming om te connecteren werd bevestigd!
    Belangrijk: deze stap in MyCodaBox zal je enkel moeten volgen bij het aanmaken van de eerste onderneming. Nadien kan je andere klanten in Odoo connecteren met hetzelfde wachtwoord dat bij de eerste onderneming gegenereerd is (bewaar het veilig).

In je Odoo omgeving zie je dan dat de koppeling gemaakt werd:
  1. De koppeling werd succesvol gemaakt!
  2.  Op het Dashboard in je Odoo omgeving, klik je op 'Haal op bij CodaBox' om de bestanden op te halen.
    Ter informatie: de ophaling zal één keer per dag automatisch gebeuren door Odoo.

3.  De CODA is geïmporteerd en zal verwerkt kunnen worden in de software. Het PDF-bestand wordt ook automatisch opgehaald.

Let op Wil je voor meerdere ondernemingen de connectie maken in Odoo?

Indien je meerdere 'klantendatabases wil connecteren om de CodaBox-koppeling te maken met je kantoor, zal je steeds de connectie moeten maken aan de hand van je wachtwoord en bovenvermelde stappen. Je gebruikt daarbij het wachtwoord dat door Odoo werd gegenereerd bij de eerste klantenconnectie die je gemaakt hebt.