Wat is SODA, hoe worden de bestanden geleverd en wat is de prijs? Voor welke sociale secretariaten en welke boekhoudsoftware is SODA mogelijk? Lees er hier meer over.

SODA bestellen en status opvolgen via MyCodaBox

Bestellen
  1. Ga naar MyCodaBox > Dossiers > Lijst dossiers: zoek het dossier waarvoor je de SODA-dienst wil activeren.
  2. Klik vervolgens in de rechterkolom 'Acties' op Nieuwe SODA Volmacht.
  3. Klik in het volgende venster rechts bovenaan opnieuw op Nieuwe SODA Volmacht.
  4. Selecteer het sociaal secretariaat in de lijst.
    ⇨ Je kan meerdere sociale secretariaten toevoegen via de knop Sociaal secretariaat toevoegen.
  5. Klik op Volmacht opslaan.

Eens de volmacht is geregistreerd, stuurt CodaBox de volmacht naar het sociaal secretariaat, waarbij we vragen SODA te activeren.
Opmerking: SODA kan enkel geactiveerd worden op voorwaarde dat er voor het dossier een ondertekend CODA-mandaat is, dat de toestemming voor SODA bevat.

Wil je geen tijd verspillen met na te gaan bij welk sociaal secretariaat je klanten aangesloten zijn?

➟ Gebruik de SODA 'Boost' Dienst van CodaBox!

De SODA bestelling en archiveringsprocedure is ook beschikbaar via een korte video

Op deze pagina kan je onze korte video-tutorial 'Hoe SODA van CodaBox activeren en archiveren' bekijken (let op: de gebruikte termen op de schermen zijn in tussentijd gewijzigd).

Bekijk zeker ook onze andere videotutorials die je stap voor stap door MyCodaBox leiden met concrete voorbeelden.

De status van je bestelling opvolgen

Via MyCodaBox > Volmachten & diensten > SODA, kan je de activatie 'Status' van de SODA-volmacht opvolgen.

Je kan er ook zoeken en filteren.

Beweeg je cursor over het info icoon bij de status voor meer informatie.

SODA: status aanvraag

De verschillende statussen en hun betekenis
Status volmachtBetekenis
Niet OndertekendDe SODA volmacht is besteld, maar er is nog geen ondertekend CODA-mandaat voor dit dossier.
 OndertekendHet mandaat is ondertekend. CodaBox zal eerstdaags de SODA activatie aanvragen bij het sociaal secretariaat.
AangevraagdDe SODA activatie is aangevraagd bij het sociaal secretariaat.
VertraagdDe activatie is vertraagd – CodaBox verzendt een wekelijkse herinnering naar het sociaal secretariaat.
BevestigdDe activatie is bevestigd door het sociaal secretariaat – wachten op het eerste SODA bestand.
ActiefSODA is actief, CodaBox ontvangt van het sociaal secretariaat SODA bestanden voor dit dossier.
GearchiveerdDe aanvraag werd gearchiveerd. Zie hieronder.
ProbleemOfwel kon CodaBox je aanvraag niet verwerken wegens ontbrekende informatie, ofwel werd de aanvraag geweigerd door het sociaal secretariaat. Als je hierover geen bericht hebt ontvangen, contacteer dan helpdesk@codabox.com

Troubleshooting

Waarom is de status van mijn bestelling 'Gearchiveerd'?

Is je klant al ingeschreven bij het sociaal secretariaat?

Als de onderneming nog niet bekend is bij het sociaal secretariaat, zullen zij ons bij de verzending van jouw bestelling laten weten dat zij je SODA-bestelling niet kunnen verwerken. Ons systeem zal jouw bestelling dan automatisch archiveren en de status zal veranderen in 'Gearchiveerd' in MyCodaBox.
Bespaar tijd en voorkom dat je opnieuw SODA moet bestellen door vóór de bestelling na te gaan of de onderneming reeds bij het sociaal secretariaat is aangesloten.

SODA niet beschikbaar in Yuki
Informatie en oplossing in dit artikel.

Zijn de jaaroverzichten opgenomen in SODA-leveringen?
SODA-bestanden worden maandelijks geleverd. Jaaroverzichten worden niet opgenomen in SODA-leveringen (dezelfde boeking zou dan tweemaal worden opgenomen).