Wat is SODA?

SODA is een standaard bestandsformaat dat door CodaBox gegenereerd wordt, op basis van de informatie ontvangen van de sociale secretariaten waarmee CodaBox een samenwerkingscontract heeft afgesloten.

Wat staat er in een SODA-bestand?

De boekhoudkundige basisgegevens voor de boekhouding van de loonboekingen.

Hoe wordt het geleverd?

SODA's worden rechtstreeks doorgestuurd (in XML-formaat) en op een elektronische en beveiligde manier ter beschikking gesteld van het Boekhoudkantoor via de CodaBox API of andere beveiligde elektronische kanalen (hetzelfde kanaal als voor de levering van CODA's).

Voordelen?

Dankzij het gestandaardiseerde "SODA"-formaat kunnen de door de sociale secretariaten opgestelde boekingen rechtstreeks naar de Boekhoudkantoren van de ondernemingen worden gezonden, zodat deze in hun boekhoudprogramma kunnen worden ingevoerd.

Goed om te weten:

SODA-bestanden worden dagelijks geleverd, net als CODA: jaaroverzichten worden niet opgenomen in SODA-leveringen (anders zou dezelfde boeking tweemaal worden opgenomen).