Deze procedure is van toepassing als je over de VOILA 2.0-versie beschikt.

Controleer eenvoudig je versie van VOILA door dit artikel te raadplegen.

Het Boekhoudkantoor heeft in MyCodabox de volgende mogelijkheden om VOILA voor zijn klanten te bestellen:

• Via uitnodiging: nadat je de klant via MyCodabox uitgenodigd hebt zal de klant van ons een e-mail ontvangen waarin deze uitgenodigd wordt de Dienst te aanvaarden
  • Via Boost activatie: dankzij de activatie via Boost, heeft CodaBox geen bevestiging van je klant nodig!
    Deze optie is beschikbaar in MyCodaBox als je een Boost-contract tekent. Meer info nodig, zie ons artikel VOILA Bestellen via Boost.

VOILA op MyCodaBox bestellen via 'Uitnodiging'

1. Ga naar MyCodaBox -  KLANTEN VOLMACHTEN & DIENSTEN - VOILA
  2. Selecteer de betrokken klant, klik in het venster op klant Informatie op het tabblad VOILA en vervolgens op Bestel VOILA
  3. Het volgende scherm wordt weergegeven:
    voila 2.0 bestellen via uitnodiging in mycodabox

Duid het e-mailadres aan voor levering van de facturen aan je klant:
    • Gebruik het contact e-mailadres: het e-mailadres dat je hebt ingevoerd in Klant informatie
    • Gebruik specifiek e-mailadres voor VOILA: je kan ervoor kiezen om een extra e-mailadres toe te voegen dat alleen zal worden gebruikt voor het verzenden van de aankoopfacturen naar je klant
  4. Controleer en voeg eventuele bankgegevens toe die je moet gebruiken voor de Zoomit-registratie.

Zoomit bankrekeningen

• Bestaat er geen CODA-mandaat voor deze klant? Voeg de rekening(en) toe die hij/zij zal gebruiken voor zijn/haar registratie in Zoomit
    • Bestaat er een CODA-mandaat voor deze klant? Controleer de weergegeven rekeningen. Voeg indien nodig een of meer rekeningen toe voor de Zoomit-registratie of verwijder de rekening(en) uit de lijst die niet mogen worden gebruikt voor Zoomit.
  5. Klik dan op Bestellen
  6. De status van de bestelling in het VOILA-scherm is nu 'Klant Uitgenodigd'

Belangrijk: Je kan VOILA bestellen of IBANs toevoegen voor de Zoomit-registratie zonder dat je CODA moet bestellen voor deze klant.