Alvorens een mandaat te archiveren, is het belangrijk te weten dat een mandaat archiveren:

• de diensten VOILA en SODA niet stopt
  • de CARO dienst wel stopt, indien het gearchiveerde mandaat het laatste mandaat is van de bank die CARO ondersteunt.

Een CODA mandaat archiveren

1. Ga naar MyCodaBox > Volmachten & diensten > CODA.
  2. Selecteer het dossier en klik Beheer in de meest rechtse kolom.
  3. Ga naar het te archiveren mandaat en klik op acties en daarna Archiveer.
    Een CODA-mandaat archiveren via MyCodaBox
  4. In het pop-up venster dat verschijnt, vink je het vakje 'Ik begrijp de gevolgen van deze actie' aan.
    De archivering van een CODA-mandaat via MyCodaBox bevestigen
  5. Klik op Archiveer.
Archiveer icoonBevat het mandaat meerdere rekeningen en wil je slechts één of enkele van die rekeningen archiveren? Gebruik dan het archiveer-icoon naast de rekening in kwestie. Meer info in deze instructies.

Een BNP Paribas Fortis of Belfius mandaat/rekening archiveren: kosten die de bank aanrekent
Indien de te archiveren rekening een BNP Paribas Fortis of Belfius rekening is, verschijnt de volgende pop-up nadat je op Archiveren hebt geklikt:
  1. Selecteer Ja om de CODA-facturering van de bank aan de rekeninghouder te stoppen.
  2. Vink het vakje 'Ik begrijp de gevolgen van deze actie' aan.
    De archivering van een CODA-mandaat via MyCodaBox bevestigenEen BNP/Belfius rekening archiveren via MyCodaBox
  3. Klik op Archiveer.

Let wel: Indien de rekeninghouder nog steeds CODA's ontvangt via andere kanalen, zal de bank de kosten wel op de rekening blijven aanrekenen.

• Een gearchiveerd mandaat reactiveren

Opmerking: Wanneer je een KBC-mandaat reactiveert, vergeet dan niet de KBC/CBC CODA-activatie procedure te volgen.