Als je bij je opstart in MyCodaBox, of op een later moment, een aantal rekeningen van dezelfde bank aanvraagt, worden die rekeningen onder één mandaat gegroepeerd. Dat zie je in het CODA overzicht per dossier in MyCodaBox.

Op deze pagina vind je instructies om slechts één of meerdere van die rekeningen te archiveren.

Wil je alle rekeningen van een bepaald mandaat archiveren?
Zoek het mandaat, klik op acties en dan Archiveer.
Klik hier voor uitgebreide instructies.

Een bankrekening archiveren die deel uitmaakt van een mandaat met meerdere rekeningen

1. Ga naar MyCodaBox > Volmachten & diensten > CODA.
  2. Selecteer het dossier en klik Beheer in de meest rechtse kolom.
  3. Ga naar het mandaat en klik op het archiveer-icoon naast de rekening die je wil archiveren.
    Een rekening archiveren in MyCodaBox

Deze actie is alleen beschikbaar als:

• de status van het mandaat gelijk is aan: Ondertekend/Bankprocedure/Actief, en
    • het mandaat meerdere niet-gearchiveerde rekeningen bevat.
  4. Bevestig je keuze in de pop-up.
    De archivering is onmiddellijk van kracht.

Opmerking: Het is niet mogelijk om enkel een subrekening (zoals een USD, GBP of specifieke ING-rekening) te archiveren.
Alleen het archiveren van het volledig IBAN bankrekeningnummer is mogelijk.

Een BNP Paribas Fortis of Belfius rekening archiveren: kosten die de bank aanrekent
Indien de te archiveren rekening een BNP Paribas Fortis of Belfius rekening is, verschijnt de volgende pop-up nadat je op Archiveren hebt geklikt:
  1. Selecteer Ja om de CODA-facturering van de bank aan de rekeninghouder te stoppen.
  2. Vink het vakje 'Ik begrijp de gevolgen van deze actie' aan.
    Een specifieke BNP/Belfius-rekening archiveren via MyCodaBox
  3. Klik op Archiveer.

Opmerking: Indien de rekeninghouder nog via andere kanalen CODA ontvangt, zal de bank de kosten wel op de rekening blijven aanrekenen.

De procedure is ook beschikbaar via een korte video

Op deze pagina kan je onze korte video-tutorial 'Hoe een rekeningnummer verwijderen (archiveren)?' bekijken. Let op: sommige benamingen op de schermen zijn intussen gewijzigd.

Bekijk zeker ook onze andere video tutorials die je stap voor stap door MyCodaBox leiden met concrete voorbeelden.

☆ CodaBox wordt niet automatisch op de hoogte gebracht wanneer een bankrekening wordt afgesloten. De facturatie van een bankrekening door CodaBox stopt dus pas wanneer je de bankrekening in MyCodaBox archiveert.