Waarom een dossier archiveren in MyCodaBox?

Heb je geen CodaBox diensten meer nodig voor een bepaald dossier? Vermijd onnodige kosten.

Wil je dat een dossier niet meer verschijnt in jouw MyCodaBox omgeving voor één van de volgende redenen:

• Het bedrijf stopt met zijn activiteiten
  • Het bedrijf gaat beheerd worden door een andere organisatie/boekhouder
  • Het bedrijf wenst geen gebruik meer te maken van de CodaBox diensten
  • De kostprijs van de CodaBox diensten
  • ...

Je kan het dossier archiveren: de verdere administratieve opvolging en/of actieve CodaBox diensten voor deze onderneming worden stopgezet.

Hoe een dossier archiveren?
  1. In MyCodaBox, klik op Dossiers > Lijst dossiers > Zoeken.
  2. Klik op de Dossiercode om de informatie te zien.
    Dossier zoeken in MyCodaBoxDe informatie pagina opent op het tabblad 'Dossier'.
  3. Klik op Dossier archiveren.
    Dossier archiveren in MyCodaBox
  4. Selecteer de reden voor archivering en vink het vakje 'Ik begrijp de gevolgen van deze actie' aan.
    Bevestig door op de knop Dossier archiveren te klikken.
    Bevestig de archivering van het dossier via MyCodaBoxBelangrijk: Kies de reden die overeenkomt met de werkelijke situatie bij archivering.
    De kosten die de bank aanrekent zullen worden stopgezet, BEHALVE als je de optie 'Het bedrijft gaat beheerd worden door een andere organisatie/boekhouder' selecteert.

Vragen en antwoorden

Zijn gearchiveerde dossiers nog zichtbaar in MyCodaBox?

Nee, de menu's die toegang geven tot Dossiers/Diensten tonen alleen de actieve dossiers.

Wanneer ik mijn lijst dossiers exporteer, wat staat er dan in?

Deze lijst (CSV, Excel) bevat alleen actieve dossiers.
Exporteer dossiers in MyCodaBox

Is het mogelijk om de details van een gearchiveerd dossier weer te geven?

Nee.

Het gearchiveerde dossier heeft een BNP/Belfius mandaat. Kan ik de CODA kosten, aangerekend door de bank, stopzetten?

Ja, alle opties die tijdens het archiveringsproces worden aangeboden, houden de door de bank aangerekende kosten tegen, BEHALVE wanneer je 'Het bedrijf gaat beheerd worden door een andere organisatie/boekhouder' selecteert (in dat geval blijft de bank de kost aan de onderneming aanrekenen).

• Het bedrijf stopt met zijn activiteiten
  • Het bedrijf gaat beheerd worden door een andere organisatie/boekhouder
  • Het bedrijf wenst geen gebruik meer te maken van de CodaBox diensten
  • De kostprijs van de CodaBox diensten
  • Andere

Kan ik een gearchiveerd dossier, dat nu weer onder mijn beheer moet komen, heractiveren?

Ja, door de procedure Nieuw dossier toevoegen te volgen (het is mogelijk om dezelfde dossiercode te hergebruiken).

Kan ik een gearchiveerd dossier, dat onder een andere organisatie/boekhouder valt/viel, heractiveren en onder mijn beheer brengen?

Ja, door de procedure Bestaand dossier overbrengen naar jouw kantoor te volgen.

Het gearchiveerde dossier stond op mijn omgeving A, kan ik het opnieuw creëren op mijn omgeving B?

Ja, activeer het dossier door de procedure Nieuw dossier toevoegen uit te voeren op omgeving A, en volg daarna de procedure Dossier overbrengen naar een andere omgeving op omgeving A om het dossier naar omgeving B over te zetten.