Ben je een nieuwe CodaBox klant en heeft je kantoor dus nog geen toegang tot MyCodaBox?

CodaBox zal je een uitnodigingse-mail sturen zodat een eerste persoon van jouw kantoor toegang krijgt tot MyCodaBox. Klik op de link in de e-mail en volg de procedure: je wordt gevraagd om een wachtwoord in te geven (je e-mailadres is al geregistreerd en read-only).

Heb je al toegang tot MyCodaBox en wil je een andere collega toegang geven?

MyCodaBox is toegankelijk voor alle medewerkers van jouw kantoor.

Twee soorten toegang tot MyCodaBox:

• Gebruiker: Heeft toegang tot de omgeving(en) van deze organisatie en kan alle klanten van deze organisatie beheren
  • Admin: Heeft toegang tot de omgeving(en) van deze organisatie, kan diens klanten beheren EN heeft toegang tot het menu Administratie om MyCodaBox gebruikers te beheren/uit te nodigen

Ben je Admin in MyCodaBox en wil je een collega toegang geven?

Ga naar je Organisatie in MyCodaBox > Administratie > Beheer gebruikers

(het menu Administratie is enkel zichtbaar voor Admins)MyCodaBox gebruikers beherenKlik in het venster Gebruikers beheren op Gebruiker uitnodigen

Een gebruiker uitnodigen op MyCodaBox

Vul in de pop-up het (zakelijke) e-mailadres van je collega in, kies met de Admin-schakelaar welke soort toegang je wil verlenen en bevestig met de knop Gebruiker uitnodigen

Een gebruiker uitnodigen om zich aan te sluiten bij jouw Omgeving in MyCodaBox

De verschillende statussen van uitgenodigde gebruikers en mogelijke acties
StatusBeschrijving van de statusMogelijke acties
ActiefDeze persoon heeft een actieve MyCodaBox account
  • Het type toegang kan gewijzigd worden
  • De toegang kan ingetrokken worden
Uitgenodigd

Er is een e-mail verstuurd om te registreren op MyCodaBox of om de uitnodiging voor toegang tot MyCodaBox te accepteren
  • Het type toegang kan gewijzigd worden
  • De uitnodiging kan ingetrokken worden
Uitnodiging verlopenDeze persoon heeft zich niet geregistreerd voor een account op MyCodaBox of heeft de uitnodiging voor MyCodaBox niet op tijd geaccepteerd. Stuur de uitnodiging opnieuw of trek ze in
  • De uitnodiging kan opnieuw verstuurd worden (de uitnodiging vervalt na 14 dagen)
  • De uitnodiging kan ingetrokken worden

Heb je al toegang tot MyCodaBox en wil je je wachtwoord wijzigen of resetten?

Ben je het wachtwoord van je MyCodaBox-omgeving vergeten en moet je het resetten of wil je het gewoon wijzigen?

Wijzig je wachtwoord
  • Ga naar je MyCodaBox omgeving
  • Selecteer onder je gebruikersnaam (je e-mailadres) de optie Wijzig het wachtwoord
    MyCodaBox wachtwoord wijzigen
  • Voer je nieuwe wachtwoord in en bevestig het door te klikken op Wijzig mijn wachtwoord

Nieuwe MyCodaBox wachtwoord instellen

Wachtwoord vergeten?
Reset je wachtwoord:
  • Ga naar de MyCodaBox inlogpagina en klik op Je wachtwoord vergeten?
    MyCodaBox wachtwoord vergeten
  • Voer je e-mailadres in en klik op Mijn wachtwoord resetten
  • Je ontvangt dan een e-mail met een resetlink die 1 uur geldig is

MyCodaBox gebruikers beheren: Troubleshooting

Ik heb mijn collega uitgenodigd, maar de uitnodigingsmail is verloren gegaan. Hoe kan ik een nieuwe sturen?
Vraag je collega om zijn/haar spamfolder te controleren voor het geval de e-mail daarin terechtgekomen is. Je collega opnieuw uitnodigen kan via de menubalk van MyCodaBox, onder Administratie > Beheer gebruikers > Menu Acties > Klik dan op het pictogram uitnodiging opnieuw versturenEen MyCodaBox uitnodiging opnieuw versturen

Waar vind ik alle MyCodaBox gebruikers?
Via de menubalk van MyCodaBox, onder Administratie > Beheer gebruikers, vind je een overzicht van alle MyCodaBox gebruikers in de organisatie.

Kan ik de naam van een gebruiker wijzigen?
Het is momenteel niet mogelijk om de voor- of achternaam van een MyCodaBox gebruiker te wijzigen.
Neem contact op met helpdesk@codabox.comals deze gegevens moeten worden bijgewerkt.

Kan ik het e-mailadres van een gebruiker wijzigen?
Het is momenteel niet mogelijk om het e-mailadres van een MyCodaBox gebruiker te wijzigen.
Gelieve de bestaande account met het verouderde of onjuiste e-mailadres te verwijderen en de persoon opnieuw uit te nodigen met het juiste e-mailadres.

Hoe verwijder ik een gebruiker?
Klik in de menubalk van MyCodaBox, onder Administratie > Beheer gebruikers op het prullenbak-icoon om een gebruiker van uw organisatie uit MyCodaBox te verwijderen.
Deze gebruiker heeft dan geen toegang meer tot de organisatie en gekoppelde omgevingen die u beheert.

Kan ik de toegang tot een bepaalde omgeving beperken?
Het is momenteel niet mogelijk om de toegang van gebruikers tot een specifieke omgeving te beperken.
Eenmaal uitgenodigd in een organisatie, zal een MyCodaBox gebruiker standaard toegang hebben tot alle omgevingen die gekoppeld zijn aan de organisatie.

Heb je nog vragen? We beantwoorden ze graag via helpdesk@codabox.com