Op deze pagina vind je alle informatie om je eigen gebruikersgegevens en wachtwoord te beheren en - als je Admin bent - om andere MyCodaBox gebruikers binnen je organisatie uit te nodigen en te beheren.

Je persoonlijke MyCodaBox gebruikersgegevens beheren

Ben je een nieuwe CodaBox klant en heeft je kantoor dus nog geen toegang tot MyCodaBox?

CodaBox zal een uitnodigingsmail sturen zodat een eerste persoon van jouw kantoor toegang krijgt tot MyCodaBox.

Klik op de link in de e-mail en volg de stappen: je wordt gevraagd om een wachtwoord in te geven (je e-mailadres is al geregistreerd en read-only).

Je wachtwoord wijzigen of resetten

Ben je je MyCodaBox wachtwoord vergeten en moet je het resetten of wil je het gewoon wijzigen?

Wijzig je wachtwoord
  1. Ga naar MyCodaBox.
  2. Klik op je gebruikersnaam (je e-mailadres) en dan op de optie Wachtwoord wijzigen.
    MyCodaBox wachtwoord wijzigen
  3. Voer je nieuwe wachtwoord in en bevestig het door te klikken op Wachtwoord wijzigen.

Nieuwe MyCodaBox wachtwoord instellen

Wachtwoord vergeten?
Reset je wachtwoord:
  1. Ga naar de MyCodaBox inlogpagina en klik op Je wachtwoord vergeten?
    MyCodaBox wachtwoord vergeten
  2. Voer je e-mailadres in en klik op Mijn wachtwoord resetten.
  3. Je ontvangt dan een e-mail met een resetlink die 1 uur geldig is.

Je eigen gegevens (naam) aanpassen
Indien nodig kan je je voornaam en naam aanpassen.
  1. In MyCodaBox, klik op je gebruikersnaam (je e-mailadres) en selecteer de optie Persoonlijke info.Persoonlijke info beheren in MyCodaBox
  2. Pas de velden aan en klik op Wijzigingen opslaan.
    ✘Je naam mag geen cijfers of symbolen bevatten.

Naam wijzigen in MyCodaBox
Je account extra beveiligen?

In MyCodaBox kan je tweestapsverificatie inschakelen: zo is je account extra beveiligd!

Lees er hier alles over.
Tweestapsverificatie instellen voor MyCodaBox

MyCodaBox gebruikers beheren en uitnodigen (Admin)

Andere MyCodaBox gebruikers beheren kan enkel als je zelf Admin toegang hebt (je boekhoudkantoor beslist zelf wie Admin is of niet). Je ziet dan deze optie in de menubalk bovenaan:
MyCodaBox gebruikers beheren

Een collega toegang geven

MyCodaBox is toegankelijk voor alle medewerkers van jouw kantoor.

Twee soorten toegang tot MyCodaBox:

• Gebruiker: Heeft toegang tot de omgeving(en) van deze organisatie en kan alle klanten van deze organisatie beheren
  • Admin: Heeft toegang tot de omgeving(en) van deze organisatie, kan diens klanten beheren EN heeft toegang tot het menu Administratie om MyCodaBox gebruikers te beheren/uit te nodigen

Ben je Admin in MyCodaBox en wil je een collega toegang geven?

1. Ga naar je Organisatie in MyCodaBox > Administratie > Beheer gebruikers.
    (het menu Administratie is enkel zichtbaar voor Admins)MyCodaBox gebruikers beheren
  2. Klik in het venster Beheer gebruikers op Gebruiker uitnodigen.Een gebruiker uitnodigen op MyCodaBox
  3. Vul in de pop-up het (zakelijke) e-mailadres van je collega in, kies met de Admin-schakelaar welke soort toegang je wil verlenen en bevestig met de knop Gebruiker uitnodigen.Een gebruiker uitnodigen om zich aan te sluiten bij jouw Omgeving in MyCodaBox

Het overzicht van alle MyCodaBox gebruikers
Via de menubalk van MyCodaBox, onder Administratie > Beheer gebruikers, vind je een overzicht van alle MyCodaBox gebruikers in de organisatie.
Via het zoekveld kan je een specifieke gebruiker zoeken (op e-mailadres of naam).
Met de zwarte pijltjes ↑ ↓ kan je de lijst volgens je voorkeur sorteren.

De verschillende statussen van uitgenodigde gebruikers en mogelijke acties
StatusBeschrijving van de statusMogelijke acties
ActiefDeze persoon heeft een actieve MyCodaBox account
  • Het type toegang wijzigen
  • De toegang intrekken (gebruiker verwijderen)
Admin schakelaar: kies het type toegangPrullenbak icoon: verwijder de gebruiker
Uitgenodigd

Er is een e-mail verstuurd om te registreren op MyCodaBox of om de uitnodiging voor toegang tot MyCodaBox te accepteren
  • Het type toegang wijzigen
  • De uitnodiging opnieuw verzenden
  • De uitnodiging intrekken (gebruiker verwijderen)
Admin schakelaar: kies het type toegangIcoon opnieuw verzenden: stuur de uitnodiging opnieuwPrullenbak icoon: verwijder de gebruiker
Uitnodiging verlopenDeze persoon heeft zich niet geregistreerd voor een account op MyCodaBox of heeft de uitnodiging voor MyCodaBox niet op tijd geaccepteerd: je kan de uitnodiging opnieuw versturen of intrekken
  • De uitnodiging opnieuw verzenden (de uitnodiging vervalt na 14 dagen)
  • De uitnodiging intrekken (gebruiker verwijderen)
Icoon opnieuw verzenden: stuur de uitnodiging opnieuwPrullenbak icoon: verwijder de gebruiker

Een gebruiker verwijderen
In de menubalk van MyCodaBox, klik op Administratie > Beheer gebruikers
Zoek de gebruiker in de lijst en klik op het prullenbak-icoon naast deze gebruiker.
Deze gebruiker heeft dan geen toegang meer tot de organisatie en gekoppelde omgevingen die je in MyCodaBox beheert.

MyCodaBox gebruikers beheren (Admin): Troubleshooting

Ik heb mijn collega uitgenodigd, maar de uitnodigingsmail is verloren gegaan. Hoe kan ik een nieuwe sturen?
Vraag je collega om zijn/haar spamfolder te controleren voor het geval de e-mail daarin terechtgekomen is.
→ Je collega opnieuw uitnodigen kan via de menubalk van MyCodaBox, onder Administratie > Beheer gebruikers > Menu Acties > Klik dan op het pictogram uitnodiging opnieuw versturen.Een MyCodaBox uitnodiging opnieuw versturen

Kan ik de naam van een gebruiker wijzigen?
Het is momenteel niet mogelijk om als Admin de voor- of achternaam van een MyCodaBox gebruiker te wijzigen.
→ Je kan wel aan de gebruiker zelf vragen om dit te wijzigen. Zie deze instructies.

Kan ik het e-mailadres van een gebruiker wijzigen?
Het is momenteel niet mogelijk om het e-mailadres van een MyCodaBox gebruiker te wijzigen.
→ Je kan wel de bestaande account met het verouderde of onjuiste e-mailadres verwijderen en de persoon opnieuw uitnodigen met het juiste e-mailadres.

Kan ik de toegang tot een bepaalde omgeving beperken?
Het is momenteel niet mogelijk om de toegang van gebruikers tot een specifieke omgeving te beperken.
Eenmaal uitgenodigd in een organisatie, zal een MyCodaBox gebruiker standaard toegang hebben tot alle omgevingen die gekoppeld zijn aan de organisatie.

Hoe krijg ik toegang tot de klantenlijst van een ander boekhoudkantoor (bijv. fusie)?

Voorbeeld:

Je gaat binnenkort fuseren met een ander kantoor, maar voorlopig blijven beiden bestaan onder aparte ondernemingsnummers.

Heb je al een account voor je kantoor op MyCodaBox (bijv. jan.jansen@kantoor.be)? Dan kan het andere kantoor je toegang geven tot MyCodaBox van hun organisatie.

Hoe?

Het andere kantoor stuurt vanuit zijn MyCodaBox een uitnodiging naar jan.jansen@kantoor.be.

Zo krijg jij als MyCodaBox gebruiker ook toegang tot die organisatie in MyCodaBox.

Heb je nog vragen? We beantwoorden ze graag via helpdesk@codabox.com