Een bestaand dossier naar jouw kantoor overbrengen in 4 stappen

Wil je een onderneming, waarvoor al een actief dossier bestaat bij CodaBox, overbrengen naar jouw kantoor?

1. In MyCodaBox, ga naar Dossiers > + Toevoegen of overbrengen.
    Dossier overbrengen
  2. Vul de gegevens van de onderneming in.
  3. Klik op Dossier opslaan.
    Het systeem detecteert dat er al een dossier met deze gegevens bestaat bij CodaBox en biedt je de mogelijkheid dit dossier over te zetten naar jouw kantoor.
  4. Vul op het volgende scherm de 'bankrekeningen' en 'sociale secretariaten' in en vraag, indien gewenst, het herverzenden van oude CODA's aan. Dit doe je door de periode in de kalender te selecteren via het vak 'Lever oude CODA's aan'.
    Let op, we kunnen enkel de CODAs aanleveren die we ontvangen hebben van de bank

Wat daarna volgt:
  1. CodaBox kijkt de transfergegevens na. Binnen enkele dagen brengt CodaBox het dossier over naar jouw kantoor en zal je het dossier kunnen zien in jouw 'Lijst dossiers' in de omgeving waarnaar je het dossier hebt overgebracht.
  2. CodaBox verstuurt de CODA volmacht(en) voor dit dossier naar jouw klant ter ondertekening. (*)
  3. CodaBox verwerkt de ondertekende volmacht(en) van jouw klant.
  4. Jouw kantoor ontvangt de CODA voor dit dossier.

(*) Indien CodaBox het mandaatbeheer verzorgt voor jouw kantoor

De procedure is ook beschikbaar via een korte video

Op deze pagina kan je onze korte video-tutorial 'Hoe klanten transfers aanvragen en beheren?' bekijken (let op: de gebruikte termen op de schermen zijn in tussentijd gewijzigd).

Bekijk zeker ook onze andere video tutorials die je stap voor stap door MyCodaBox leiden met concrete voorbeelden.

De status van de overbrenging opvolgen?
Volg je transfers op via MyCodaBox > Lijst dossiers > Lijst dossiertransfers
Lijst dossiertransfers in MyCodaBoxDe verschillende statussen van je overbrenging worden in dit artikel in detail uitgelegd.

Wat gebeurt er met de Diensten die voor dit dossier geactiveerd waren vóór de overbrenging naar jouw kantoor?

Bij de transfer beslis je welke dienst(en) je wil activeren:

Actieve Dienst

VÓÓR de overbrenging

STATUS indien Dienst besteld door de nieuwe BoekhouderSTATUS indien Dienst NIET besteld door nieuwe Boekhouder
SODA / VOILAOvergebrachtGeannuleerd
VOICI / CAROAltijd geannuleerd

Opmerking: Voor een onderneming die rechtstreeks een contract tekent met CodaBox: enkel de CODA-Dienst blijft actief.