Voeg een rekening toe voor een bestaand dossier
  1. In MyCodaBox, klik op Dossiers > Lijst dossiers > Zoeken.
  2. Voor het gekozen dossier, in de uiterst rechtse kolom, klik je op Nieuwe CODA volmacht.
    Het dossier opent op het CODA tabblad.
  3. Klik op Nieuwe CODA Volmacht+.Een bankrekening toevoegen voor een bestaand dossier in MyCodaBox
  4. Voeg de bankrekening (IBAN) toe.
    IBAN toevoegen✦Zie je geen leeg IBAN-vak of wil je meerdere rekeningen toevoegen? Klik dan op Bankrekening toevoegen.
    ✦Zie je een lijst van Bestelbare bankrekeningen? Dit zijn de gearchiveerde bankrekeningen voor dit dossier die kunnen besteld worden. Je kan deze selecteren.
    ✦Zie je een lijst van Niet bestelbare bankrekeningen? Dit zijn de rekeningen die reeds zijn aangevraagd en dus voor dit dossier al in behandeling zijn en niet meer besteld kunnen worden.
  5. Klik op Volmacht opslaan.
    Er wordt een nieuw bankmandaat gegenereerd. In het tabblad CODA van het dossier zie je de vereiste actie(s) (ondertekening mandaat).
    Je ontvangt CODA zodra dit mandaat ondertekend en geactiveerd is.

De procedure is ook beschikbaar via een korte video

Op deze pagina kan je onze korte video-tutorial 'Hoe een nieuwe bankrekening toevoegen?' bekijken (let op: sommige benamingen op de schermen zijn intussen gewijzigd).

Bekijk zeker ook onze andere videotutorials die je stap voor stap door MyCodaBox leiden met concrete voorbeelden.

Troubleshooting

Melding 'Ontkoppel bankrekening': een rekening toevoegen die al onder een ander dossier bestaat
De rekening die je aan een dossier wil toevoegen, bestaat al onder een ander dossier of werd gearchiveerd maar bestond vroeger onder één van je andere dossiers. Het gaat bijvoorbeeld om een fusie of een vergissing in je MyCodaBox-gegevens.
In dat geval kan je de rekening zelf verplaatsen via MyCodaBox.
  1. Volg de instructies hierboven om de rekening toe te voegen.
    Wanneer je op Volmacht opslaan klikt, zie je de boodschap "Deze bankrekening bestaat al in ons systeem. Ze is al toegekend aan een dossier onder je eigen kantoor."
  2. Klik op de knop Ontkoppel bankrekening.
    Ontkoppel bankrekening
  3. Bevestig je keuze in de pop-up, met de knop Ontkoppel bankrekening.
    Bevestig: Ontkoppel bankrekening
  4. Klik opnieuw op Volmacht Opslaan.
    Er wordt een nieuw bankmandaat gegenereerd. In het tabblad CODA van het dossier zie je de vereiste actie(s) (ondertekening mandaat).
    Je ontvangt CODA zodra dit mandaat ondertekend en geactiveerd is.

☆ Dit werkt niet voor rekeningen die al bestaan onder een andere MyCodaBox omgeving (een andere omgeving onder jouw beheer, of onder een andere boekhouder).
➟  Stuur in dat geval een e-mail naar helpdesk@codabox.com met het bankrekeningnummer en de dossiercode. Vermeld dat je deze rekening niet kan toevoegen via MyCodaBox omdat ze al bestaat in ons systeem. We zullen het nodige doen.

Melding 'Deze bankrekening bestaat al in ons systeem'
(a) Je krijgt deze melding wanneer de rekening die je aan het dossier wil toevoegen al bestaat in een dossier onder een andere omgeving (een andere omgeving onder jouw beheer, of onder een andere boekhouder).
(b) Je krijgt deze melding ook wanneer de activatie van CODA voor deze rekening al in behandeling is. De rekening wordt dan vermeld in de lijst 'Niet bestelbare rekeningen' in het pop-up scherm. In het tabblad CODA van het dossier zie je de vereiste actie(s) (ondertekening mandaat).  Melding: de bankrekening bestaat al
➟  Gaat het om geval (a)? Stuur een e-mail naar helpdesk@codabox.com met het bankrekeningnummer en de dossiercode. Vermeld dat je deze rekening niet kan toevoegen via MyCodaBox omdat ze al bestaat in ons systeem. We zullen het nodige doen.

Melding 'CODA kan niet besteld worden'

Bij het toevoegen van een bankrekening in MyCodaBox via de instructies hierboven verschijnt het volgende bericht:
Melding: bankrekening kan niet worden besteld in MyCodaBoxMogelijk gaat het om een bankinvesteringsrekening: sommige specifieke bankinvesteringsrekeningen kunnen worden gedeeld tussen bedrijven: dit type bankrekening behoort toe aan de bank en er kan geen volmacht worden besteld op dit type van rekening.

Welke soorten bankrekeningen kunnen worden toegevoegd?
  • Nieuwe bankrekening van een partnerbank
  • Gearchiveerde bankrekening van een partnerbank, voorheen gekoppeld aan hetzelfde dossier of een ander dossier in dezelfde omgeving

De rekening moet uniek zijn in ons systeem

Als het systeem detecteert dat de rekening al bestaat, wordt een foutbericht weergegeven wanneer je op Volmacht opslaan klikt (zie de meldingen hierboven).

Type rekeningen waarvoor CODA niet mogelijk / Geweigerd door bank
Bepaalde rekeningtypes kunnen de levering van CODA-bestanden niet toestaan. Ofwel omdat dit een regel is die door de bank is ingesteld, ofwel door CodaBox. Wanneer het mandaat ondertekend is en naar de bank wordt gestuurd, wordt het door de bank geweigerd. Alle info in dit artikel.