Pas zelf de gegevens van je klant aan via MyCodaBox: bijvoorbeeld klantcode, adres, e-mail, bedrijfsnaam, vertegenwoordiger, enz. Sommige wijzigingen hebben impact op je mandaten, als die nog niet door je klant getekend zijn.

Gegevens van je klant aanpassen

De gegevens van een klant aanpassen via MyCodaBox
  1. In MyCodaBox, klik op Klanten > Lijst klanten > Zoeken.
  2. Klik op de Klantcode om de informatie te zien.
  3. Op de pagina 'Klant info', klik op Klant info bewerken om de gegevens te wijzigen.
    De gegevens van mijn klanten raadplegen en aanpassen in MyCodaBox
  4. Bevestig de wijzigingen door op Wijzigingen opslaan te klikken.

Welke velden kunnen worden aangepast?

Alle velden zijn aanpasbaar, behalve het ondernemingsnummer.

Uitzondering: indien het veld 'Ondernemingsnummer' leeg is, kan je het wel invullen. In dat geval kan de bedrijfsnaam niet worden gewijzigd.

Afhankelijk van het gewijzigde veld kan er een waarschuwingsbericht verschijnen:

Lees dit om de mogelijke impact na de wijziging van dit veld te kennen (meer info hieronder in Troubleshooting).

Afhankelijk van de aangepaste gegevens verschijnt er na het opslaan een venster:

De inhoud ervan varieert afhankelijk van de gekozen beheer-modus voor je mandaten.

De procedure is ook beschikbaar via een korte video

Op deze pagina kan je onze korte video-tutorial 'Hoe een nieuwe klant aanmaken' bekijken.

Bekijk zeker ook onze andere videotutorials die je stap voor stap door MyCodaBox leiden met concrete voorbeelden.

Belangrijk: Ontbrekende e-mailadressen toevoegen

Het e-mailadres dat je ons bezorgt via MyCodaBox laat ons toe je klant enkele belangrijke herinneringen te sturen in verband met de ondertekening en de activering van zijn mandaten.

Via MyCodaBox kan je eenvoudig zoeken naar klanten waarvoor er geen e-mailadres bekend is bij CodaBox.

Ontbrekende e-mailadressen zoeken en toevoegen

In MyCodaBox, ga naar Klanten > Lijst klanten > Gebruik de filter 'E-mailadres ontbreekt'.

Via het zoekresultaat kan je de klantgegevens openen en de ontbrekende e-mailadressen meteen toevoegen.
Klanten filteren op ontbrekend e-mailadres in MyCodaBox

Troubleshooting

Waarom kan ik het veld bedrijfsnaam niet aanpassen?

Dit veld kan niet worden gewijzigd als het ondernemingsnummer nog niet is ingevoerd.

Er wordt een bericht weergegeven wanneer ik het veld 'Klantcode' wijzig, waarom?

Dit bericht is informatief en verhindert niet het wijzigen van de Klantcode, maar vestigt je aandacht erop dat deze wijziging gevolgen heeft op het niveau van de map waarin de bestanden van je klanten zullen worden aangeleverd.

In welke gevallen heeft de aanpassing van de gegevens van mijn klant invloed op de mandaten?
Na het wijzigen van de gegevens van je klant, kijkt ons systeem na of dit invloed heeft op de mandaten.
Mandaten die nog niet getekend zijn door de klant, moeten opnieuw aan de klant aangeboden worden met de nieuwe gegevens.

Heeft de klant nog mandaten in 'niet getekende' status ( Online beschikbaar - In Voorbereiding - In afwachting van ondertekening of Probleem) dan zal er een pop-up getoond worden met de mogelijke acties die je kan uitvoeren.

Welke acties* ?
  • Download mandaat (zo kan je het zelf aan je klant bezorgen)
  • Kopieer ondertekenlink (zo kan je die aan je klant bezorgen)
  • Verzend opnieuw naar klant (CodaBox stuurt het mandaat opnieuw naar jouw klant)
  • Archiveren (dit annuleert de mandaat-aanvraag)

Opmerking: *De mogelijke acties zijn afhankelijk van het type bank en de overeenkomst die je hebt met CodaBox wat betreft het mandaatbeheer.

Hoe wijzig ik de gegevens van mijn eigen bedrijf?
Als je je eigen bedrijf als klant hebt aangemaakt, kan je via de 'Klant info' enkel de volgende gegevens aanpassen:
  • klantcode
  • e-mailadres
  • taal
  • Exact Online Digitale Brievenbus
Je ziet bovenaan de melding dat je de andere gegevens kan bijwerken via Administratie - Organisatie info.
Wijzig je gegevens in Klant info en in Organisatie info
Klik in de menubalk bovenaan op Administratie* > Organisatie info
In het scherm 'Organisatie info', klik op Bewerk organisatie info > Wijzigingen opslaan
*Dit menu is enkel zichtbaar voor Admin gebruikers. Meer informatie op deze pagina.